מידע רפואי
פורומים
- ויטמינים תוספי מזון
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- חצוצרות חסומות, צנתור חצוצרות, צילום רחם
- סרטן (אונקולוגיה)
- רפואת שיניים לילדים
- המופיליה
- פסיכולוגיה ילדים
- פרוקטולוגיה, טחורים, פיסורה, פיסטולה
- נכויות, אחוזי נכות
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- שיקום לב
- רפואת משפחה
- אקנה-רוזציאה
- אלימות במשפחה
- אורתודונטיה - יישור שיניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילדנה לוי ינקולוביץ
דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
- אוכל וקוצר נשימהליאור10/07/2015
שלום,
לפני כארבע שנים אובחנתי עם הפרעת דיכאון וחרדה קלינית.
אחד הסימפטומים הבולטים שמלווים אותי עד היום הוא שלאחר האוכל קנה הנשימה מתכווץ עוד יותר, מרגיש סוג של חנק ומשהו מונע ממני מהבטן לקחת אוויר עד הסוף.
ובנוסף, שאר התחושות מתעצמות גם כן כתוצאה מחוסר החמצן שמסופק לגוף כמו: נימולים, זרמים, התכווצות שרירים מאמצע הגב ומעלה וכולי. (לפחות זו ההשערה שלי).
מאז ועד היום מלווה אותי המחשבה שאולי אכן ישנה בעיה פיזית שקשורה למערכת העיכול למשל.
התייעצתי בעבר עם גסטרולוג והוא טען שאין קשר בין הדברים.
האם אתם חושבים אחרת? מה דעתכם?
תודה רבה, ליאור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל וקוצר נשימה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2015קשה להגיד משהו רק לפי תיאור בפורום.
רוב הסיכוי שלא קשור למערכת העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאור12/07/2015תודה רבה על תגובתל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בעיות עיכול התקן מירנהאורית12/07/2015
שלום האם יש קשר בין כאבי בטן לא בבטן התחתונה אלה בשאר אזורי הבטן,ובעיות עיכול ויציאות(יותר עצירויות עם יציאות רכות) להתקן מירנה??
אני מרגישה שמאז ההתקנה יש לי מדי פעם כאבים ובעיות עיכול, הלכתי לאולטרסאונד בטן היה תקין, אולטרסונד רחם הכל תקין והלכתי לרופא גסטרו נתן לי כדורים למעי הרגיז אנציפלמד וקולוטל....ואמר להימנע מחלב שבועיים לראות אם יש רגישות....כל חיי לא היתה לי בעיה עם אוכל האם יכול להיות פתאום!? לא כדאי לעשות בדיקות דם לרגישות גלוטן וחלב? אני חוששת שאולי כל זה מהמירנה...אשמח לתשובתך בנושא תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן בעיות עיכול התקן מירנה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק12/07/2015אני לאחושב שיש קשר למרינהאך ניתן להפסיק ולראות איך ההרגשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיכולסמדר05/07/2015
שלום
בת 20, לפני שנתיים עברה ניתוח להסרת כיס המרה עקב כאבים עזים. מאז בעיות עיכול, הרבה ימיאות ביום,גזים, נפיחות בבטן וכאבי בטן. רגישות ללקטוז.
האם כדאי לקחת כדורי פרוביוטיקה ג'ארו דופילוס וכדורי זים קל של אלטמן?
האם זה יכול להקל על המצב, או שלא כדאי.
אגב, בתוצאות בדיקת הנשיפה לאיתור רגישות ללקטוז היה כתוב חשד לשגשושג חיידקי.
האם יכול להיות אפילו נזק עקב נטילת כדורים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיכול - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/07/2015אם יש חשד לBACTERIAL OVER GROWTH כדאי לשקול קורס של 7-10 ימים של פלגיל או ריפקסימין עם או ללא פרוביוטיקה אחריו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקספליקס04/07/2015
היי לאחר בדיקות שונות איבחנו אצלי ריפלוקס השאלה שלי האם כתוצאה מהחזר תכולת הכיבה לאזור הגרון או הוושט העם יכולה להיות חזרה של חתיכות אוכל שלא לעסתי או אוכל מוצק שיכול בטעות להגיעה לריאות ולגרום לחנק או סיבוכים מסוכנים ?או ש החזרה היא רק של מיצי כיבה בצורה נוזלית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/07/2015תיאורטית זה יכול לקרות ביחוד בשינה וקורה אם כי בד"כ עוברים מיצי קיבה בלבד ולכן בדרך כלל כדאי לישון עם הראש גבוה אם יש לך רפלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי
פליקס05/07/2015אז רק מיחצי כיבה יכולים לעבור ללא אוכל או חתיכות מוצקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/07/2015גם חתיכות מזון ובקשישים עם רפלקס הקאה לקוי יש אכןאספירציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה והשלכותיה על עיבוד מידע וזכרודנה03/07/2015
שלום רב,
כשנולד הבן שלי,ביטנו היתה נפוחה מאד והוא נשלח לניתוח. היתברר שהיה לו פרפורציה במעי והוא שוחרר עם סטומה למשך כמעט שנה. (ואז עבר ניתוח לביטול השקית).
באותה תקופה אכל רק נוטרמיגן, לפי המלצת הרופא. בגיל ההתבגרות וכעת בלימוד למבחני הבגרות אנו רואים כי יש לו בעייה קשה בזכרון (לומד עשרות שעות למבחנים במקצועות השפתיים), בעייה בשליפת מילים, ועיבוד מידע מאד איטי. קשה לו למשל להבין הוראות, או לקרוא עיתון ולהבין.
שאלותיי:
האם לא נגרם נזק בשל העובדה שלא קיבל תוספות בנוסף לנוטרמיגן?
האם הקושי השפתי גם יכול להיות קשור לבעיה בספיגת מיקרונוטריינטים?
אנו תושבי ראשון לציון. למי ניתן לפנות כדי לסייע לו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה והשלכותיה על עיבוד מידע וזכרו - תגובה
פרופ' דורון זמיר05/07/2015פנה לגסטרו ילדים. יתכן קשר . קיימת למשל פגיעה נוירולוגית בחסר B1 כזכור אם כי מזון ילדים טוב אמור להכיל גם ויטמינים ומינרלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה והתייחסות ממישהושירלי01/07/2015
שלום, אני נערה בת 19 אשר סובלת כבר שנתיים שלמות מבעיות קיבה ללא מענה.
בשנה האחרונה הם החלו להחריף וכיום אני במצב אקוטי ללא פתרון.
התסמינים שלי כוללים-
כאבים עזים בבטן התחתונה מצד ימין שמתגברים שאני אוכלת ושהבטן מפוצצת, אחרי חוסר יכולת להתרוקן.
גזים רבים וקשים
עצירות ויציאות לא מלאות. תחושה של מלאות גם לאחר יציאה.
יציאות לא תקינות-לעיתים גושים קטנים קשים, לעיתים הצואה מתפרקת ונראה כי המזון לא עובד בכלל
ירידה דרסטית במשקל בחצי שנה האחרונה, ללא כל ניסיון לכך
אי קבלת ווסת במשך שנתיים
נעשתה בדיקת נשיפה- לא נמצא דבר
בדיקת דם- מחסור בברזל ובחומצה פולית, לא התגלה רגישות לגלוטן
אולטרסאונד מלפני שנה וחצי(בהתחלה כשעוד התסמינים לא היו חריפים) יצא תקין
דגימת צואה מלפני כחצי שנה לערך, יצאה תקינה
לפני 8 ימים קולונסקופיה וגסטרוסקופיה, כאשר התגלה פצע במעי הדק ונלקחה ביופסיה לבדוק קרוהן, על אף שהרופא חושד שהפצע נוצר כתוצאה מהמשלשלים בהכנה לקולונסקופיה
מעי גס מפותל כך שהתקשה לאבחן ולא העביר לידי עדיין אבחנה ברורה.
אני מיואשת ומתחננת מכל נפשי לעזרה. הרופא שאליו הלכתי מהקופה לא מתייחס אליי ברצינות, חושב שיש לי הפרעת אכילה(אין לי שום הפרעת אכילה כזו או אחרת, ההורים שלי הסבירו לו את זה ואף הרופא משפחה כתב בהפנייה שאינני מגלה סימנים לכך, ניתן גם לראות זאת בבדיקות דם.) לאחר תחנונים מהוריי שיעזור לנו כי באמת יש בעיה ואינני מסוגלת לתפקד, הוא אמר כי אני צריכה למצוא כדורים משלשלים שיתאימו לי ולקחת. כנראה מעי עצל..הוא לא חושב שיצא משהו בביופסיה.
אני חייבת מישהו שיקח אותי ברצינות, אני מיואשת. אני סובלת וכואבת, ישנה בעיה ואני לא מסוגלת לתפקד. אני מלאת גזים, לא מצליחה להתפנות, אף תרופה לא עוזרת, מכל סוג שהיא, לא משנה כמה אני אוכלת אני לא מצליחה לעלות במשקל ואני סובלת מכאבי תופת במיוחד בנקודה שציינתי בבטן התחתונה בצד ימין שנהפכת לבליטה כאשר יש לחץ על המקום.
אני אבודה..הלכתי למיון מרוב הכאבים לפני בדיקת הקולנסקופיה והרופא במיון אמר לי שפשוט נפלתי בין הכסאות ובדחיפות לעשות את הבדיקה. עכשיו גם לאחריה נותרתי מיואשת ומתחננת למישהו שיעזור לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה והתייחסות ממישהו - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/07/2015הסיפור מחשיד שמדובר במחלת קרוהן. כדאי לשקול ביצוע בדיקת קפסולה או CTE/MRE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על רגישות לחלב?מוטי02/07/2015
יש לי רגישות לחלב ומוצריו, הוא גורם לי לשלשולים ויציאות מרובות. למרות זאת אני צורך באופן יום-יומי וכרוני הרבה חלב.
השאלה שלי: האם צריכה כרונית ומרובה של חלב אצל אדם בעל רגישות, יכולה לגרום לדלקת במערכת העיכול?
האם אני גורם נזק או מחלה למערכת העיכול שלי כאשר אני מכביד עלייה באופן יום-יומי עם צריכה של חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על רגישות לחלב? - תגובה
פרופ' דורון זמיר02/07/2015לא נזק לא יהיה, פשוט שלשול וריבוי גזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלבלביפית29/06/2015
בבדיקת דם שנערכה נמצא לימפוציטים בערך של 46 שהערך המקסימילי הוא 40
ועמילאז בשתן מעל 1000 יש לי עדיין תסמינים של נפיחות ברום הבטן הקאות בחילות ואף הקאות דם לעיתים וקושי בבליעה אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בלבלב - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/07/2015אלו ממצאים לא ספציפיים שאינם מאפשרים אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהירבן 2926/06/2015
הבקע הסרעפתי חוץ ממחלת ריפלוקס קשה וכאבי חזה וצלעות גורם לי גם לדופק מהיר בגוף, הדופק יותר מהיר ממה שצריך להיות באופן קבוע וכשאני מתעורר משינה הוא מהיר במיוחד, גם גורם לי לאי נחת בגוף, במידה משתנה לאורך היום, קשה להתמודד ולתפקד עם זה... מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2015אני חא בטוח שיש קשר
קודם כל מציע להגדיר את הבעיה וניתן לבצע בדיקת הולטר לב במשך 24 שעות לראות בדיוק מה קורה עם הדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וירטואליתאסתר19/06/2015
מדוע דילגתם על שאלתי מהיום
בתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה וירטואלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2015לא מוצא את השאלה
תשלחי שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה דקהציפי נ.28/06/2015
אני אובחנתי כחולת IBS , לפני כשנה וחצי עברתי קולונוסקופיה (שנייה)והבדיקה הייתה תקינה לגמרי
. לאחרונה חל שינוי בצורת הצואה שהפכה דקה. (יש לי גם טחורים פנימיים ודיברטיקולוסיס קל) האם זה מדאיג?
האם אני חייבת לחזור לרופא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה דקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2015לא ניתן להשיג הרבה מסקנות מזה.
זה לא מאדיג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ascaשרון21/06/2015
שלום,
אני בן 21.
רציתי לדעת מה משמעות התוצאות המצ"ב.
: חשד שלא אושש בבדיקות לדלקת מפרקים ספחתית.
ASCA (IGG) 24.30 UNITS ( 0.00- 20.00) (.........)* Borderline
ASCA (IGA) 9.59 UNITS ( 0.00- 20.00) (...*.....) Negative
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות asca - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015אין משמעות של הבדיקה- צריך להתייחס גם כן לקליניקה של המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב lansoprazole לא עזר?רונן20/06/2015
שלום
בן 35. סובל מריפלוקס. אובחנתי בבדיקת גסטרוסקופיה שיש לי דלקת קלה בקיבה. הרופא רשם לי lansoprazole 30mg
פעמיים ביום למשך 3 חודשים.
במשך שלושת החודשים בהם לקחתי את הכדורים הריפלוקס אכן עבר. אך ביום כשסיימתי עם הכדורים הריפלוקס חזר...
האם הטיפול לא הצליח? מה כדאי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב lansoprazole לא עזר? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015הטיפולך הצליח אך יתכן שיש צורך לטיפול כרוני.
מציע יעוץ גסטרו חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בגרון וריח רע מהפהמאיר27/06/2015
אני בן 67 וסובל מריפלוקס אני מקבל פעמיים ביום תרופה לנסופרזול 30 מ"ג פעמיים ביום. בזמן האחרון התחלתי לסבול מצריבה קלה בגרון לא באופן קבוע וגם מריח מהפה לא באופן קבוע (השניים של מטופלות)מה לדעתכם הסיבה לתופעות שמהם אני סובל ומה ניתן לעשות בנידון
בתודה לתשובה
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה בגרון וריח רע מהפה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015יתכןמקשור לרפלוקס לא מטופל מספיק.
להתייעץ עם רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה וירטואליתאסתר19/06/2015
בת 71 רוצה לעבור בדיקה זו כמניעה
ברצוני לדעת האם בדיקה זו בצורה וירטואלית אמינה כמו בדיקה רגילה בהרדמה
שידוע לי
ההבדלים בפרטים הטכניים
בכבוד רב ובתודה
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה וירטואלית - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/06/2015הבדיקה המומלצת כבדית סקר היר קולונוסקופיה אמיתית שמאפשרת גם כריתת פוליפים.
הוירטואלית בעיקר לאנשים שלא הצליחו לעבור קולונוסקופיה אמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?