פורום אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול - יש לך שאלה?

• איפה יש?
    אלמונית
    01/02/2012

שלום,
    אני מעשנת (גם סמים) ושותה כבר קרוב ל 5 שנים, בזמן האחרון התחלתי לקבל התפרצויות זעם ודיכאון (יכול להיות שזה בגלל שהתחלת להפחית בסמים?! כי הייתי כל היום מעשנת והיום רק פעם או פעמיים ביום)
    ובעיקר מי שסובל מזה זה משפחתי,זה מגיע למצבים מאוד לא נעימים אם זה צעקות יריקות והשלכת חפצים שרק אחרי שעובר לי הקריז אני מסוגלת לחשוב ואז אני מתחרטת, ההורים שלי יודעים שאני עישנתי (הם עשו לי "גמילה ביתית") אבל אני מאמינה שהם כבר שמים לב מתי אני מעשנת, הם עברו את שלב ההכחשה ועכשיו הם בשלב הבושה הם מנסים להחביא אותי בבית כדי שאני לא יהרוס להם את השם שזה יותר משגע אותי וגורם לי לעשן דווקא,סמים זה כיף אבל מגיע שלב שאתה צריך להפסיק,אני פשוט לא רוצה לעבור את כל הקריזות והדיכאון לבד אני בחורה מאוד שמחה אבל לפעמים אני מגיעה לשלב שבו אני חושבת בשביל מה אני בעולם...המשפחה שלי היא לא בדיוק המקום לחפש בו תמיכה ביחוד כשמתביישים בך וקוראים לך בשמות שכואב לי להגיד אותם..אז רציתי לדעת אם אתם מכירים מרכזי גמילה בירושלים שלא דורשים אישפוז..באינטרנט מופיעים מרכזים עם אישפוז (כמו זה שנימצא בליפתא),ואני לא רוצה לעצור את החיים שלי בשביל הגמילה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה יש?

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה יש? - תגובה

יניב רוזן
    04/02/2012

שלום לך,

אני שמח שאת פונה לקבלת עזרה בפורום. חבל שלא ציינת אילו סמים את מעשנת, ואת גילך.
    הביטי, התפרצויות זעם ודיכאון הם תסמינים אופיניים לתהליך גמילה- גם הפחתה.
    יתרה מכך, בתהליך הגמילה ישנה "הצפה" רגשית קשה אצל המכור. התופעות הללו עשויות להיות הרבה היותר קשות מהתסמינים הפיזיולוגים. לכן, בתהליך הגמילה ובזמן שלאחר מכן, המכורים מקבלים תמיכה של איש מקצוע כדי לתת ביטוי להתפוצצות הרגשית הזו.
    המצב המשפחתי שלך אינו מוסיף למורכבות הדברים. ברור כי גם ההורים שלך זקוקים לעזרה ותמיכה של איש מקצוע כדי שילמדו להיות לצידך ולקדם את תהליך ההחלמה.
    להיות נקי זו עבודה קשה לא לפות מלהשתמש בסמים. אני אומר זאת משום שהתבטאותך: "אני לא רוצה לעצור את החיים שלי" אינו עוזרת לך להתחיל תהליך של נקיון.
    ישנם מרכזי גמילה אשר מציעים תהליך של 3-4 שבועות כדי לעזור למכור ל"התנקות". רוב המכורים ממשיכים משם לקהילה לתהליך של שנה (אם כי לא תמיד זה חובה- כמדומני).
    השאלה הגדולה כעת האם נגמרו לך הכוחות להתמודד מול הסם, או שעדיין יש לך את הכוחות הללו. לטעמי האישי, אם יורשה לי, המקום בו את עדיין מציבה תנאים להחלמה מעידה על כך שאינך כנועה מספיק. אני אומר זאת משום שראשית עלייך לפנות ליחידה לנפגעי סמים בירושלים כדי לקבל מידע ולהתחיל טיפול אשר יובילך למקום המתאים.
    אנא פני לקבלת טיפול מתאים. דברייך מעידים על מצוקה קשה. לבד זה בלתי אפשרי!!!
    בהצלחה,
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ספרות מקצועית
    אייל
    31/01/2012

שלום
    אפשר להמליץ בבקשה על ספרות מקצועית להורים לילדים שמתגלים כאלימים בגילאי 10 בערך?

לקביעת תור
    סגירה
    ספרות מקצועית

הוספת תגובה

תמונה

• ספרות מקצועית - תגובה

אבי יקיר
    01/02/2012

ספריו של פרופ חיים עומר: הסמכות ההורית, השטן שביננו מתאימים מאד
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם זו אלימות?
    אלמונית
    27/01/2012

ילדתי עם הפרעת קשב וריכוז הרופא המליץ שתשב בכיתה בסביבה רגועה וליד המורה המורה ביצעה זאת לאחר התערבות היועצת , השבוע הושיבה אותה בסמוך לטור שלה לחברה טובה שלה שבעצמה עם הפרעה נגשתי הבוקר למורה ושאלתי אותה בעדינות עם היא חושבת שהסביבה של בתי בסדר וביקשתי אם היא יכולה להעביר את הילדה למושב האחר אם תראה שיש הפרעה
    תגובתה: יש לי עוד המון תלמידים עם בעיות כמו של בתך ואני לא יכולה לעשות כלום עניתי לה שרק תשים לב
    היא הלכה והעבירה את הבת שלי מקום , בתי התנגדה בכל תוקף לאות מחאה אמרה לה לצאת לעשות סיבוב אלה התנגדה הפתרון של המורה הרימה את השולחן והשאירה אותה רק עם כיסא ואת התלמיד שיושב בשותפות באותו שולחן העבירה למקום אחר האם זו לא אלימות עם תוכן השפלתי מה עליי לעשות ובנוסף כתבה הערה במחברת קשר שאני אשוחח עם בתי ,התקשרתי והיא לא עונה לי השארתי הודעה דחופה לא חוזרת שלחתי לה מייל שזה לא יעבור בשתיקה ואני אפנה למנהלת בית הספר כי בתקנון בית הספר תלמיד שלא מקשיב למורה המורה צריכה לשוחח ואח"כ לשלוח להורים מכתב ומנהלת אבל לא להגיב כפי שהגיבה מקווה שפניתי לכתובת הנכונה אני מאוד נסערת ולא יודעת מה לעשות ומי צודק כל הזמן שתקתי שלא תנקום בבתי ואני רואה שזה נכון שהים שהתערבתי זה הרס לבתי את היום תודה ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה
    האם זו אלימות?

הוספת תגובה

תמונה

• האם זו אלימות? - תגובה

יניב רוזן
    31/01/2012

שלום,
    תגובתה של המורה, כפי שאת מתארת, נתפסת כחסרת סבלנות ואגרסיבית (לטעמי האישי). זכותך לגשת למנהלת ולדרוש את תשובתה באשר היא, גם אם זה אומר להגיע לבית הספר יותר מפעם אחת.
    מלבד המנהלת ניתן לפנות לבעלי תפקיד מעל למנהלת- מפקח, משרד החינוך ועוד.
    אך לטעמי יטב לו תפני למורה ותבקשי לשוחח איתה. בהזדמנו תפרשי בפניה בנחת את התעצומות הרגשית וכו׳. במידה והדברים יחזרו בכול דרך ואופן תוכלי לפנות לדרגים גבוהים.
    ישנם אתרים ופורומים של משרד החינוך ואירגוני הורים אליהם ניתן לפנות ולהתייעץ.
    בהצלחה.
    יניב 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• איך אפשר לדעת?
    אסנת
    19/01/2012

איך אפשר לדעת אם הבן שלי (בן 14) מעשן חשיש?
    יש לי תחושה לא טובה, בעקבות כמה חבר'ה שהוא התחיל להסתובב אתם לאחרונה.
    כשחזר לפני כמה ימים מבילוי חשבתי שהרחתי ריח כזה מהבגדים שלו והוא גם נראה קצת מבולבל.
    אני מאד לא רוצה לחפש בחדרו כי אני מפחדת שיגלה זאת והאמון שביננו יישבר (אני אם חד הורית והיחסים שלי ושלו עם האב לא טובים, על סף ניתוק).
    המצב מאד רגיש.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    איך אפשר לדעת?

הוספת תגובה

תמונה

• איך אפשר לדעת? - תגובה

אבי יקיר
    19/01/2012

אסנת שלום,
    איני חושב שדווקא הריח מבגדיו או חיפוש בחדרו יכולים להעלות איזו הוכחה חותכת לכך שבנך מעשן חשיש. ניתן להבחין בהשפעה של העישון על תפקודו של בנך בבית הספר, על עוצמת תוקפנות מוגברת (שלא הייתה בעבר). הניתוק מהאב עלול גם כן להשפיע לרעה.
    לדעתי, חשוב היה כן לשתף את האב בחשדות שלך ולהתיעץ יחד כיצד להתמודד עם הבעייה.
    אם תגלי סימנים בדוקים של עישון חשיש, את עלולה להמצא בהתמודדות קשה מאד ללא תמיכה. ראשית עליך לדבר עם בנך להסביר לו את דאגתך ושנית את חייבת להיעזר ביועצת של בית הספר ו..כן גם למחלקת הרווחה בכל מחלקת רווחה יש עובד נוער, שתפקידו להתקרב לנערים בסיכון) אפשרי שהעובד כבר מכיר את החבורה אליה שייך בנך.
    בהצלחה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• השפעות רטלין
    קרן
    19/01/2012

שלום לכם
    האם רטלין לילד עם הפרעות קשב והתנהגות עלול לגרום לו להיות אלים מהרגיל במקרים מסויימים? (ילד בן 10)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות רטלין

הוספת תגובה

תמונה

• השפעות רטלין - תגובה

יניב רוזן
    19/01/2012

היי אורית,
    תשובה קצרה: כן ובהחלט. במידה ויש החרפה בסימפטומים (בעיקר בסיום השפעת
    הכדור) עלייך לפנות לרופא המטפל.
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• החבר של הבן
    רוני
    08/01/2012

היי,
    לבן שלי (בן 14) יש חבר מאד טוב שהם עושים הכל ביחד - מילדות. אני יודע שבשנה-שנתיים האחרונות החבר הזה התחיל לעשן וגם שמעתי לפחות על מקרה אחד של שתיית אלכוהול, שלצערי גם בני היה מעורב בו. הבן שלי למיטב ידיעתי לא מעשן. אבל נראה לי שזיהיתי כמה פעמים כשהוא חזר הביתה בשישי בלילה ריח של נרגילה מהבגדים שלו.
    השאלה היא מה לעשות. שניהם ילדים אינטליגנטיים ומוצלחים ללא ספק - תלמידים לא רעים ופעילים חברתית. אבל אני חושש שהחבר מדרדר את בני לדברים כמו עישון ושתיה, ואני לא מעוניין בכך. מצד שני, אני חושש שהתערבות שלי יכולה רק להחמיר את המצב ואולי דווקא זה מה שידחוף את הבן שלי לעישון ואלכוהול.
    מה כדאי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    החבר של הבן

הוספת תגובה

תמונה

• החבר של הבן - תגובה

אבי יקיר
    10/01/2012

רוני שלום,
    השאלה הראשונה שהייתי שואל אותך היא איך היית מאפיין את היחסים בינך ובין בנך? קרובים/חבריים? מרוחקים? קרבה תחת יחסי סמכות? חשוב שתדע לאפיין את היחסים כדי לבנות את הפנייה לבנך. אם היחסים חבריים תוכל לפנות אליו ולשתף אותו בדאגתך ולבדוק מה תהיה תגובתו. אם היחסים מרוחקים או יחסי סמכות, אתה עלול להיתקל בהתנהגות מתנגדת או מכחישה. אם יש עוד דמות משמעותית (אמא, למשל) כדאי לשתף גם אותה.
    יש לך עבודה רוני,
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עצה הכוונה בנושא לימודי טיפול
    רויטל
    29/12/2011

אני חושבת על הסבה מקצועית לתחום טיפולי. במקצועי אני מתכנתת.
    נתקלתי בקורס שאורך 4 חודשים (17 מפגשים בני 3 וחצי שעות כל אחד)
    במרכז ללימוד טיפול התנהגותי (ABA)

1) האם קורס כזה שווה משהו? כלומר שבסיומו תהיה לי המיומנות הנדרשת ואוכל לעסוק כמטפלת. מוסדות/מעסיקים מחשיבים את הקורסים האלו כמספקים?

2) אם קורס כזה לא נחשב אז מהו מסלול הלימודים שעלי לעשות על מנת לקבל הכשרה מספקת. (אני מכוונת לעבודה עם ילדים בעלי קשיי התנהגות או קשיי קשב וריכוז ופחות מעוניינת בעבודה עם לקויות כמו אוטיזם)

אשמח לכל עצה מכוונת בן אם ללימוד שיטת טיפול מומלצת או תחומים בהם יש מחסור במטפלים.

הוספת תגובה

תמונה

• בהמשך לאותה שאלה

רויטל
    30/12/2011

יש המון שיטות שיטת NDFA כדוגמה מלבד ABA ועוד מיני שיטות אחרות.
    מהי השיטה לגביה יש הסכמה רחבה/נפוצה.

מיהו הגוף האחראי על תקינה בתחום זה משרד הבריאות? משרד החינוך? הגוף שקובע שתעודה מאותו מוסד מוכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

רויטל
    01/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בהמשך לאותה שאלה - תגובה

יניב רוזן
    01/01/2012

שלום רויטל,
    על אף שאין זו שאלה אשר מיועדת לפורום הנוכחי אנסה לענות לך.
    ראשית לא פרטת מהי ההשכלה שלך וזו אינפורמציה קריטית משום שחשוב שיהיה לך
    רקע טיפולי רחב בבואך לראיון עבודה במוסד חינוכי או טיפולי.
    אני מניח שאת מדברת על מרכז ליאור. התוכנית שלהם מעניקה רקע מספיק טוב לתחילת עיסוק בניתוח התנהגות. מובן שצריך אחכ להמשיך ללמוד ולחקור את הנושא באופן עצמאי. אני חושב שהקורס הזה טוב למי שיש לו כבר רקע טיפולי כדוגמת תואר ראשון ושני בפסיכולוגיה או חינוך או מדעי ההתנהגות. אם זה לא כך אצלך שעשוי להערים קשיים בעתיד.
    לשאלתך השנייה. ישנה תוכנית דו שנתית לניתוח התנהגות יישומי אשר מיושמת באוניברסיטת תל אביב ובסמינר הקיבוצים. זו תוכנית מסודרת ומקצועית אשר מאפשרת התמחות אשר מוכרת על ידי הבורד העולמי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אכיפת
    מיקי
    25/12/2011

שלום
    לאיזה גורם פרטי אפשר לפנות לצורך אכיפה נגד בני נוער ברשות מקומית מסויימת?
    מהמשטרה התייאשנו ולאבטחה פרטית אין כסף. מה עושים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אכיפת

הוספת תגובה

תמונה

• אכיפת - תגובה

יניב רוזן
    25/12/2011

שלום אייל,
    כדאי שתפרט על המקרה כדי שנוכל להתייחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אכיפת - תגובה

אבי יקיר
    26/12/2011

אייל שלום,
    מכיון שלא פרטת את מהות העבירה או העבירות, אוכל להפנות אותך לשני גורמים: המשטרה - חוקרי נוער בעלי גישה לנוער בעייתי ולמחלקת הנוער של העירייה
    בהצלחה
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גרפיטי
    מתן
    18/12/2011

גיליתי שהבן שלי, בן 16, עושה גרפיטי בעיר, על קירות ציבוריים..
    ראיתי בחדר שלו כמה מיכלי ספריי וגם הבגדים שלו היו מלוכלכים מספריי..

אני לא יודעת אם לגנות את זה או לא.. מצד אחד, ראיתי כמה תמונות במחשב שלו של דברים שהוא צייר והם ממש יפים. ואם אני אאסור את זה, זה רק יהפוך את זה ליותר מסוכן עבורו. מצד שני זה לא ממש חוקי. ואני מפחדת שהוא ייתפס.

מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גרפיטי

הוספת תגובה

תמונה

• גרפיטי - תגובה

יניב רוזן
    18/12/2011

שלום מתן,
    סוגייה מעניינת, אך לטעמי התשובה הרבה יותר פשוטה מכפי שנדמה. ציור גרפיטי במקומות ציבורים זה עבירה פלילית. מהמעט שאני יודע על התופעה מדובר בהתנהלות קבוצתית אשר נושאת אופי מחתרתי. השאלה החשובה היא האם אתה יכול לתעל את יצירתיותו של בנך למקומות טובים ומועלים כגון: חוגים, או אפילו לימוד מקצועי. בפסיכולוגיה זה נקרא "סובלימציה" או עידון. זו היכולת שלנו לפרוק את הכעסים, התסכולים והקשיים שלנו בדרך לגיטימית. אני חושב שיטב לו תפנה אל בנך ותאמר לו מה היא דעתך בנושא. במידה ואתה רואה את הגרפיטי כפעולה שלילית עלייך להסביר לבנך שהיא מסכנת אותו ושאתה מתנגד לכך. לאחר מכן עלייך לנסות ולבחון איתו דרכים אלטרנטיביות לניצול ופיתוח כישרונו. ישנן ערים שמקדמות את הנושא במקומות מיועדים לנושא כדוגמת, תיבות חשמל ועוד.
    אני מניח שתאלץ לפקח עליו קצת יותר בעורמה או לחילופין בפתיחות ושיתוף פעולה מצידו כדי לוודא כי אכן בחר לקבל את עצתך אליו.
    אני מאד מקווה שתשובתי מספקת אותך. מובן כי תמיד כדאי לשמוע נוספים.
    בהצלחה,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עישון נרגילה ואלכוהול
    א
    10/12/2011

שלום רב לכם האם שתיה של כ- 400 מ"ל וודקה ועישון נרגילה במשך כ 30 דקות *נטו* פעם בשבוע מסוכן? מה ההשלכות לכך? האם תדירות כזאת יכולה לגרום לפגעיה חמורה בכבד או לסרטן?

לקביעת תור
    סגירה
    עישון נרגילה ואלכוהול

הוספת תגובה

תמונה

• עישון נרגילה ואלכוהול - תגובה

אבי יקיר
    11/12/2011

א שלום,
    קשה לענות על שאלתך, כיון שחסרים פרטים רבים כמו בן כמה אתה? כמה שנים אתה נוהג לשתות כך ? האם אתה משתמש בחומרים אחרים? מה אתה שם בנרגילה? האם אתה נוטל תרופות? איזו השפעה יש לעישון ולשתיה על התנהגותך? ללא פירוט קשה לענות לך
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חברה שלי לקחה סמים אם יגלו מה יקרה?
    חברה במצוקה
    06/12/2011

היא בת 14 והיא לקחה סמים. לא הרבה ואין לה מושג איזה.
    היא מפחדת שישלחו אותה למוסד לעבריינים צעירים... זה יכול לקרות????

הוספת תגובה

תמונה

• חברה שלי לקחה סמים אם יגלו מה יקרה? - תגובה

אבי יקיר
    06/12/2011

חברה טובה,
    אם חברתך לקחה סמים באופן חד פעמי, סביר שאף אחד לא יגלה. ואם כן יגלו לא סביר שישלחו אותה למוסד לעבריינים. אבל.... אם היא מעשנת באופן קבוע ויוצאת עם חברה שמעשנים, אז היא עלולה להסתכן במעצר ולעבור חוויות מאד לא נעימות.
    כדאי שתדברי איתה ותבררי באיזה שלב של עישון היא נמצאת. יכול להיות שהיא תזדקק לך כחברה.
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אלכוהוליסט?
    תמרה
    05/12/2011

צהריים טובים, אני חושבת שיש לבעלי בעיה גדולה ממה שהוא חושב: הוא גומע 2 בקבוקי וודקה ב-6-7 ימים, כלומר יוצר שהוא שותה בין 200-250 מ"ל וודקה ליום. הוא מגיע הביתה מהעבודה (ולא משנה אם זה ב-22:00 או ב-15:00), ועוד לפני שהוריד נעליים, מיד אחרי שאמר שלום לילדים ולי, הוא מכין לעצמו וודקה רד -בול ראשונה להערב... הוא יכול לשתות בין 3 ל-6 כוסות כאלה בערב בבית. העניין נמשך כבר בסביבות 3 -3.5 שנים, כשבאמצע היתה הפסקה יזומה שלו למשך חודשיים בערך. הוא כמובן טוען שהוא לא אלכוהוליסט, ו"הכל בסדר" וגם יודע מצידו שזה לא ממש בריא להמשיך ככה וטוען שיפסיק בקרוב

לקביעת תור
    סגירה
    אלכוהוליסט?

הוספת תגובה

תמונה

• אלכוהוליסט? - תגובה

יניב רוזן
    06/12/2011

שלום תמרה,
    אלכוהליזם מאופיינן בבאים:
    1. רצון רב לשתות אלכוהול (תשוקה).
    2. איבוד שליטה
    3. קושיי בתפקוד יומיומי
    4. פגיעה בסביבה הקרובה (משפחה בעיקר).
    5. תלות פיזית.
    6. קושי הולך וגדל להשתכר.
    תאור המקרה מלמד על בעיית שתייה אצל בעלך. בניגוד לאלכוהליסטים שלא מצליחים לקיים חיים נורמאלים, בעלך מצליח לתפקד בצורה סבירה ופה גם טמונה הבעיה. מצב זה יוצר את האשלייה ש״הכול בסדר״, אבל מבלי לדעת הרבה ברור אין זה נכון. רוב המכורים לא יפנו לעזרה מקצועית עד שלא תגיע פנייה רצינית מצד הסביבה הקרובה. יטב לו תפני לאיש מקצוע כדי שינחה אותך בצעדים הנדרשים לתחילת טיפול עבור בעלך.
    בהצלחה,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה...

תמרה
    06/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• היום גיליתי שהבת שלי משתמשת בחשיש
    יעל
    06/12/2011

שלום רב,
    הבוקר גיליתי, מתוך עיון בהודעות שנשלחו והתקבלו בנייד של בתי הצעירה שהיא משתמשת בחשיש. יותר מזה- היא גם נוסעת לאיזור התחנה המרכזית לרכוש את החומר. את כל זה הבנתי מתוך חיטוט במסרונים שלה.
    יש לה ADD והיא לומדת בבית ספר מיוחד בתל אביב כך שהיא נוסעת לשם על בסיס
    יומיומי (באוטובוס).
    היא כמובן לא יודעת שאני מרגלת אחריה ואני לא יודעת עד כמה עמוקה הבעיה. איך אני בכלל ניגשת/ פותחת את הנושא הזה איתה (וכמובן שיהיו הכחשות וגם כעסים ואיומים וכל
    קשת התגובות מצדה- אני בהחלט מוכנה לכך. אני רק שואלת את עצמי איך בכלל להתחיל להגיב ומה לעשות עם אינפורמציה שהתגלתה לי דרך "ריגול וחיטוט". זקוקה לעצה ועזרה.

הוספת תגובה

תמונה

• היום גיליתי שהבת שלי משתמשת בחשיש - תגובה

יניב רוזן
    06/12/2011

שלום יעל,
    כיצד היית נוהגת אם היית מגלה דרך חיטוט כי בתך חולה (חס וחלילה כמובן) במחלה קשה? אני מניח שהיית מאד נחושה בדרישה שלך לטיפול הוגן.
    להורה יש זכות ״לחטט״ כאשר עולות חשדות. אין לך צורך להתנצל זו האחריות והמחויבות שלך לדאוג לבטחונה ועתידה.
    אני גם מציעה שתפני לאיש מקצוע או לאל סם כדי שינחו אותך באופן ההתעמתות ובאופן הפיקוח העתידי.
    בהצלחה,
    יניב  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן יקר שלנו
    KEREN
    30/11/2011

שלום
    הגעתי לאתר שלכם תחת חיפוש בגוגל בתחום אלימות. קראתי את המאמרים השונים בעיניין כישורים חברתיים והתנהגות אלימה ומצאתי שאני מאד מתחברת לתכנים ולגישה.
    בני בן ה-9 הושעה מביה"ס ליום אחד עקב אלימות (מריבה עם בת מהכיתה). אין זו הפעם הראשונה, כבר הושעה בשנה שעברה פעמיים עקב אלימות מילולית או פיזית. האמת היא שאני מתחילה להתייאש. יש לי ילד מקסים, נבון, רגיש, חכם, אוהב לעזור ומאידך אימפולסיבי בתגובותיו, ממהר לכעוס ולענות, להשתמש בידיים (למרות שלרוב לדבריו "זה היה בצחוק"), שטלתן, יכולותיו הלימודיות אינן באות לידי ביטוי בזמן מבחן והוא מרבה להתערב בעיניינים לא שלו. בביה"ס יש לו חברים אך לא קבועים. עם הבנות בכיתתו לרוב אינו מסתדר וקיימת בעיה חברתית. הוא השתלב בכיתה באמצע כיתה ב (לאחר שהות של חמש שנים בארה"ב) ומאז יש בעיות לסרוגין. לפני כחודש המורה דיווחה על שיפור ניכר ומשמעותי בהתנהגות אך לאחרונה יש רגרסיה. בשיחותיי עם המחנכת נראה על פניו שהיא מקבלת את טענותיי ואת בקשתי לשנות גישה וטקטיקה עם הילד אך בני מדווח שכל הזמן צועקת עליו ואומרת למורות מקצועיות להוציא מכתב על התנהגות לא הולמת (אפשר לומר על בני הרבה דברים חוץ מאשר ש ק ר ן). בכל פעם באתי עם הצעות פדגוגיות כאלה ואחרות אך לא היה מי שיכיל את הילד . ניסו לכוון אותי לריטלין. היינו ברכיבה טיפולית במשך 8 חודשים - לא ראתי שינוי. פגישות עם פסיכולוגית (כ-15) שלבסוף אמרה שממליצה משהו אחר מכיוון שקשה לה עימו. לדבריה הוא מפוצץ את הפגישה כבר מהשאלה הראשונה. הוא מוביל אותה לאן היא רוצה להגיע ומה מטרת השאלה שלה ובזה נגמרה הפגישה. היא אפילו לא טרחה לעשות סגירה למה שהתחילה ובני מסרב לפגוש אותה או כל פסיכולוג אחר. יש לנו ילד מדהים ואני נתקלת באטימות מוחלטת של הצוות בביה"ס. אני עובדת במערכת החינוך ויודעת מה קורה כשילד מסומן. אני נואשתתתתתתתת לעזרה אך איני יודעת איך וכיצד. אני מרגישה שאם לא אעשה משהו עכשיו אנו נאבד את הילד שלנו.
    האם אוכל לקבל יותר פרטים עליכם? אנו גרים באזור אשקלון.

לקביעת תור
    סגירה
    בן יקר שלנו

הוספת תגובה

תמונה

• בן יקר שלנו - תגובה

יניב רוזן
    01/12/2011

שלום קרן,
    לא תמיד יש את המזל להגיע לפיתרון של בעיה התנהגותית עם המטפל הראשון. הסיבות הן רבות. לטעמי האישי, ילד בכיתה ג׳ לא יכול להחליט אם הוא הולך לטיפול או אם לאו. תארי לעצמך מצב בו בנך נפצע והוא אומר לך שהוא לא רוצה ללכת לרופא כדי לקבל טיפול- האם היית מסכימה? ברור שלא!
    צריך להבין שילדים רבים אינם נמהרים לעשות טיפול וזאת אני אומר בעדינות. ילד עם בעיות התנהגות ״עבד קשה״ כדי להגיע למעמד הנכסף. בעיות התנהגות, על פי רוב משרתות אינטרס עבור הילד- פחות דרישות, מטלות, כוח, פתרון מהיר לכעסים וכו׳.
    על כן עלייך להציב עובדה עבור בנך כי עליו לעשות טיפול. מובן שאין הטיפול נעשה בכפייה, משום שלבן ניתנת הזכות לבחור את המטפל שטוב לו איתו. כלומר, עלייך לבצור מטפל שלדעתך מתאים לצרכי הבן. לאחר שניים או שלושה מפגשים טיפוליים הבן יכול לבחור אם להמשיך או להתמיד. במידה ולא יחזרו על התהליך. במידה והבן לא יסכים לשתף פעולה עם הרעיון עליכם לפנות למטפל שידריך אתכם כיצד לגרום לבן לשתל פעולה.
    באשר למרכז לייעוץ התנהגותי ניתן למצוא פרטים באתר.
    בהצלחה,
    יניב 

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בן יקר שלנו - תגובה

אבי יקיר
    02/12/2011

קרן שלום,
    לצערי ומניסיוני, בעיות ההתנהגות של בנך עלולות להקצין עוד יותר. שני מרכיבים דרושים על מנת להתחיל להתמודד עם הבעיה הם: א. אבחון פסיכולוגי של בנך (על פניו נראה כי בנך סובל מ ADHD) ועליך להיערך לטיפול בבעיה, כולל תרופות. ב. עליך להתארגן לטיפול הורי בבעיה (חפשי בבקשה באינטרנט אתרים העוסקים בבעיות התנהגות מאובחנות).
    נראה כי את מנסה לשנות את הסביבה כדי שתתאים לבנך. לצערי, את עלולה מהר מאד להתאכזב. יש גבול ליכולת של מורים ובני כיתה להכיל את בנך וככל שתפנימי בעיה זאת ייטב לך ותתחילי לגייס עזרה מקצועית!!
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שתיית אלכוהול לאחר העבודה
    קרן
    22/11/2011

שלום
    האם שתיית כוס יין בשעות הערב, לבד, לאחר העבודה על מנת להרגע יש בה סכנת התמכרות לאכוהול? האם זה נחשב אלכוהוליזם? שוב - מדובר על כוס אחת בלבד של יין.

תודה

הוספת תגובה

תמונה

• שתיית אלכוהול לאחר העבודה - תגובה

יניב רוזן
    22/11/2011

שלום אלעד,

כוס אחת של יין בערב איננה הופכת אותך לאלכוהליסט. לגבי השאלה האם קיימת סכנת התמכרות - התשובה תלויה בעיקר בהרגלים שלך. כמה זמן אתה נוהג לשתות רק כוס אחת? האם חודש? או שלוש שנים? אתה בוודאי מבין שבמידה וזה הרגל חדש אזי אינך יכול לדעת להיכן זה עלול להוביל. לעומת זאת, אם זה הרגל רב שנים המשמעות שאתה מכיר את עצמך היטב והנך בטוח בהרגל המצומצם הזה. שאלה חשובה נוספת היא האם אתה "נאבק" להסתפק רק בכוס אחת? ,או, שבאמת זו רק כוס אחת שמספקת אותך ואין כול בעיה להפסיק בסופה.
    אני מקווה שתשובתי נהירה לך. במידה ולא אתה מוזמן להעלות שאלות נוספות בנושא.
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה