מידע רפואי
פורומים
- קרדיולוגיה ילדים
- טיפולי ורידים, דליות, מחלות כלי דם
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- אורתודונטיה - יישור שיניים
- הפלות חוזרות
- לימודי רפואה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- יחסים, זוגיות ונישואין
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- פסיכותרפיה
- קרטוקונוס, עדשות מגע
- רצפת האגן, בריחת שתן, דליפת שתן, צניחת רחם
- פילאטיס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- אוסטאופורוזיס בשנות 20עירית01/09/2014
שלום,
אני בת 23, bmi 16.5 בערך, בשל הפרעת אכילה כבר כ10 שנים. תקופות ארוכות בלי ווסת או ווסת לא סדירה.
בכללי יש לי מבנה גוף קטן מאוד (במשפחה) וגם במשפחה נטייה לאוסטאופורוזיס.
בבדיקה שבצעתי התוצאות היו עמוד שדרה מינוס 2.4 וצוואר ירך מינוס 0.4.
לפני מספר ימים בבדיקה אצל אנדרקינולגית מומחית, נאמר לי שהבדיקה לצפיפות העצם בגילי מיותרת. שאין שום תרופות לטיפול בגיל כה צעיר, בטח שלא לפני הולדת ילדים.
ההוראות של הדוקטור היו צריכת סידן בתוספים ובמזון, ויטמין D , פעילות ספורטיבית וכמובן עלייה במשקל. שבכולם אני נכונה להתמיד. אבל המצב נראה לי כזה חמור ביחס לגילי ואני רק מקווה שאולי יש עוד דרך לחזק את צפיפות העצם. תרופות בכל זאת?
אני יודעת שהבאתי את המצב על עצמי. ואני אוכלת את עצמי על זה עכשיו. די מדוכאת..
יש עוד תקווה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס בשנות 20 - תגובה
ד''ר גלוריה צבטוב08/09/2014שלום רב,
אין לי משהו להוסיף מעבר שכבר נאמר לך.
אין גם שום משמעות בבדיקת צפיפות עצם בגילך.
הטיפול הוא עליה במשקל וגלולות, במידה ואת לא מקבלת מחזור ווסת סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?