מידע רפואי
פורומים
- יוגה, מדיטציה
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- איפור וטיפוח
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- הפרעות אכילה
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- רפואת שיניים
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- שיקום לב
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- פסיכולוגיה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- תזונת תינוקות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
מנהל הפורום
053-4877791
- זמן החלמה מטיפול לייזרשרה15/10/2017
חולת רוזציאה כשנה וחצי עם התפרצויות חוזרות. נתנו לי טיפול אנטיביוטי אבל אני רוצה לעשות גם לייזר. הבנתי שאחרי הטיפול העור יכול להיות מאוד אדום ונפוח והייתי רוצה לדעת כמה זמן לוקח הליך ההחלמה, האם כדאי לעשות אותו סמוך לאירוע שמתקרב או לדחות לאחריו (בעוד חצי שנה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה מטיפול לייזר
לילך קפלן16/10/2017הליך ההחלמה יכול לקחת שבועיים ואף יותר. אני הייתי נזהרת ולא עושה טיפול סמוך למועד האירוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע נוסף על טיפול לייזראביבה10/10/2017
אבחנו אצלי רוזציאה בשלבים ראשונים, קראתי קצת וראיתי שיש אפשרות לטיפולי לייזר, הייתי רוצה לשמוע מידע נוסף על האפשרויות שיש לי והמלצה על מטפל טוב. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר לרוזציאה
לילך קפלן11/10/2017שלום אביבה,
ישנם מקרים שטיפולי לייזר יכולים לשפר את תופעת הרוזציאה.
לד"ר משה לפידות מהרצליה, יש הרבה ניסיון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם הגנה על עור בהירדניאלה03/10/2017
יש לי עור בהיר מאוד ואני צריכה להשתמש במקדם הגנה 100 אבל בגלל שיש לי חשד לרוזציאה אני חוששת שזה יחמיר את המצב בגלל שהוא חזק. זה נכון? יש חברה מועדפת שמומלץ להשתמש בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הגנה-דניאלה
לילך קפלן08/10/2017חשוב שתשימי לב כשאת בוחרת את מקדם ההגנה שלך, שהוא יהיה Oil Free, ו-Non comedogenic, שלא יסתום את נקבוביות העור.
מרכיבי הגנה במסנני קרינה יכולים להיות פיזיקלים או כימיקלים. ההבדל בין שניהם הוא במנגנון פעולתם. שימי לב כי במרכיבי הגנה כימיקלים מסוימים יש אפשרות לגרום לגירוי מוגבר של העור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה רוזציאה-האם הטיפול שקיבלתי הוא נכון?אנה06/10/2017
שלום יפית,
אובחנתי ע״י רופא עור לפני כמה ימים באקנה רוזציה, אחרי אבחנה שגויה של רופא עור אחר שחשב שיש לי סבוריאה והביא לי משחת יומובט שלא עזרה, לאחר האבחנה הוא אמר לי לקנות סבון אקניל ווש, לקחת 2 מינוצקלין ביום ולמרוח רוזקס פעמיים ביום, וחוץ מזה לא להשתמש בקרמים או קרם הגנה כרגע כי הוא חושב שזה מחמיר את מצב העור שלי.
עברו רק מספר ימים אחרי שהתחלתי עם הטיפול, אני רואה שיפור אבל העור מרגיש ממש יבש, האם בכל זאת כדאי לי להשתמש בקרם לחות כלשהו?
ומה את חושבת על הטיפול שהוא נתן לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנה
לילך קפלן08/10/2017על מנת שהעור לא יהיה יבש, תוכלי להשתמש בקרם לחות.
באשר לבחירתו של קרם לחות המותאם לרוזציאה, תכשיר כגון קרם לחות נטול בישום, ללא חומרים משמרים מסוג פארבנים, שאינו קומדוגני ואינו סותם נקבוביות העור, נטול שומן Oil Free והיפואלרגני יכול להיות תכשיר מוצלח לליחוח העור אך אינו בהכרח מספק כאשר מדובר ברוזציאה! חשוב להבין כי במצבים של רוזציאה יובש בעור הפנים עלול להיות מושפע ומוחמר גם מגורמים חיצוניים מלבד סבונים ותכשירי קוסמטיקה. תנאי קור, רוח ומיזוג עלולים גם הם להחמיר את האדמימות האופיינית. על כן, במקרים רבים מומלץ להשתמש בקרמים הזנתיים, משקמי מחסום הגנה המכילים מרכיבים מלחחים, מרכיבים אנטי דלקתיים, מרכיבים מרגיעים ומזינים.
באשר לטיפול הרפואי, משאירה לרופא מוסמך לשפוט בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אנה08/10/2017תודה על התשובה, את יכולה להמליץ לי על קרם ספציפי של חברה מסוימת? ואיך להשתמש בו יחד עם הרוזקס? לפני או אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה והסמקות חוזרות - האם זה לתמיד?שירלי01/10/2017
אחרי זמן רב של חוזר וודאות אבחנו שההסמקות והכתם על הלחי זה כנראה רוזציאה. הייתי רוצה לדעת אם גזר הדין הוא לכל החיים או שזו מחלה שאפשר להחלים ממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירלי
לילך קפלן01/10/2017לצערי הרב, מדובר בבעיית עור כרונית שמופיעה בעיקר בגילאי 30-50 בדרך כלל,עם עור בהיר ומתאפיינת בהסמקה ואדמומיות של עור הפנים .
ארגון הרזציאה העולמי קבע כי מעל 45 מיליון אנשים בעולם סובלים מהתופעה הקשה הזו , אך לא תמיד יודעים לאפיין או לזהות אותה .
הסימפטומים של רוזציאה יכולים להופיע כבר בגיל ההתבגרות אך אנשים עלולים לסבול מרוזציאה גם בגילאים יותר מאוחרים .
רוזציאה מופיעה אצל נשים בשכיחות יותר גבוהה אך גברים סובלים מתופעות רוזציאה בצורה יותר קשה.
הסיבות לתופעת רוזציאה אינן ידועות מספיק, אך משערים כי גורמים העיקריים שעלולים להשפיע הם:
בעיות במעיים , סטרס, גנטיקה, חוסר ויטמינים , טפיל של זקיק השערה – Demodex folliculorum mites ועוד.
זו מחלה שניתן להקל על הסימפטומים שלה. לא ממש להחלים ממנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיפול ולניקוי פניםסיוון26/09/2017
אבחנו לי רוזציאה קלה כרגע המצב רגוע ואני רוצה לעשות טיפול פנים ולנקות את העור. מותר לי לעשות דבר כזה או שזה יכול להחמיר ולגרום להתקף? אם מותר לי אז יש הליכים שמותר או שאסור לי לעשות? פילינג? חומצות מסוימות וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פנים
לילך קפלן27/09/2017שלום סיוון,
אפשר לעשות טיפול פנים.
חשוב להיות מאוד זהירים בעת הטיפול ולהימנע מטיפולי פילינג וחומרים מגרים.
במהלך הטיפול, שימי דגש על חומרים נוגדי דלקת והרבה חומרי הרגעה כגון ביסבלול, אלוורה אורגנית וחומצות שומן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת Iverectin ותרסיס אףרובי27/09/2017
מטפל ב ivermectin ומורח באף אחת ליום. רופא אאג רשם אבאמיס . לפי האזהרות שימוש לשים לב אם יש פצעים באף או משחות. מה דעתכם? לקחת את ivermectin או לחזור לרוקח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רובי
לילך קפלן27/09/2017ממליצה לך להתייעץ בנושא עם רופא עור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רוזציאה נרגעת בחורף?נטע24/09/2017
אבחנו אצלי רוזציאה ואני עוד לא ממש יודעת במה זה כרוך. הבנתי שחום יכול להשפיע על ההתפרצות של המחלה, זה אומר שבחורף המחלה נרגעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
לילך קפלן24/09/2017רוזיציאה היא דלקת כרונית שמשפיעה בעיקר על עור הפנים, ועשויה לבוא לידי ביטוי באדמומיות שאינה חולפת, נימים בולטים, פצעים הדומים ל"חצ'קונים" או רגישות מוגברת ותחושות של צריבה המתגברות בעת שימוש במוצרי טיפוח. חום יכול להשפיע על רוזציאה אך גם רוחות, קור ויובש יכולים להגביר אותה. רוזציאה הופכת את העור למאוד רגיש ויש להתייחס איליו בהתאם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחת איפור כשיש רוזציאהאילנית17/09/2017
האם מותר למרוח איפר - מייקאפ, סומק, קונסילר וכו' כשיש רוזציאה? האם זה מחמיר את המצב? או שמא יש תכשירים מיועדים לנשים עם הבעיה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש במייק אפ וקונסילר
לילך קפלן17/09/2017שלום אילנית,
כשיש רוזציאה ניתן למרוח מחחק אפ או קונסילר.
חשוב מאד לבחור מייק אפ נוזלי אשר ניתן להסירו בקלות יחסית. ככל שתשתמשי בכמות גדולה יותר של תכשיר ניקוי לצורך הסרת המייק אפ, כך יתכן ותחמירי את האדמומיות ונימי הדם אם אלו קיימים ועימם גם החרפה של תחושת היובש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטות טיפול ברוזציאה בפניםשון15/08/2017
אהלן יפית :)
כבר תקופה ארוכה כ4 שנים שאני סובל מאדמומיות בפנים, היו עליות ומורדות אך בסך הכל בעיקר חוויה לא טובה. הפסקתי לשתות אלכוהול, מתרחק ממאכלים חריפים, שתייה חמה, מתוקה וכו'..
כרגע התהליך שאני עושה בכל יום הוא כזה:
בוקר - שימוש בסבון של חברת cetaphil ולאחר מכן מריחת המשחה rosex ואז מריחת קרם הגנה של חברת vichy (תחליב פנים לעור מעור-שמן) 50spf
ערב- שימוש בסבון פנים של חברת cetaphil
בנוסף לכך אני לוקח כדור מינוצקלין אחד ביום בערב
רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לטיפול ברוזציאה:
א. האם סבון הפנים cetaphil הינו סבון טוב לטיפול ברוזציאה? כן או לא ואם לא על איזה סבון פנים את ממליצה?
ב. נוסף לאדמומיות באזור הלחיים קיימת גם גבשושיות/ יובש (תמונה מצורפת), האזור הינו יבש וקשיח, איך אפשר לפתור את הבעיה הזו והאם קיים קרם לחות אשר יכול לעזור?
אשמח אם תוכלי לענות על השאלות הנ"ל,
תודה רבה מראש!
שון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שון,
לילך קפלן14/09/2017אפשרויות הטיפול בה מגווונות ויש להתאימן לדרגת החומרה של המחלה. בשלב הראשון צריך לברר מה הגורם שהביא להופעתה ולהמנע מלהחשף לו.
ניתן להשתמש במשחות שונות המכילות חומר פעיל הנקרא מטרונידרזול. הן מדכאות את פעילותו של הטפיל הגורם להתפרצות המחלה (דמודקס).
כמו כן, קיימים קרמים ותרחיצים שונים המשלבים פעילות אנטי בקטריאלית שמטרתה לסלק חיידקים מהעור ופעילות אנטי דלקתית להרגעתו. תכשירים מהסוג הנ"ל, כגון: אקניל-רוז, מצמצמים את הקרטין (השכבה עליה צומחים זקיקי השיער הנסתמים בשעה שהעור מתעבה כתוצאה מהרוזיציאה).
עצה נוספת לטיפול היא להסיר שכבות של עודף שומן מעור הפנים. כדי לבצע זאת כדאי להשתמש בתרחיצים המיועדים לכך, כמו צטאפיל ואקניל ווש.
פעולתם עוזרת לשמור את הנקבוביות פתוחות ונקיות ומונעת הצטברות של לכלוך בתוכן. כאשר האדמומיות גוברת ונוצרים פצעונים רבים ניתן להשתמש בקרמים אנטיביוטיים, כגון: רוזקס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רוזציאה יכולה להתפשט?מרשה14/09/2017
אבחנו אצלי רוזציאה, סובלת מיובש בעיניים והתרחבות נימים ונקודות בעיקר מתחת לעיניים. אם זה התפרץ שם זה נשאר שם אן שזה יכול להתפשט לשאר הפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה שהתפרצה
לילך קפלן14/09/2017רוזציאה הינה מחלת עור בעלת אופי כרוני המאופיינת באדמומיות, לעיתים חזקה בפנים אך לעיתים גם בצוואר. הרוזציאה מתלקחת ממקור של כלי דם קטנים המתרחבים בעור הפנים ומלווים לעיתים, בעת החמרתם בחטטים, פצעים מוגלתיים, נפיחות ופצע אקנה.
לרוזציאה קיימים מספר שלבים המהווים דרגות חומרה ובכך, מעבר לאדמומיות עלולים להתפתח סיבוכים בדומה לבעיות עיניים ועוד. חשוב לציין שרוזציאה מהווה מחלת עור נשית, אם כי לעיתים משפיעה על שני המינים. בנוסף , המחלה מאופיינת יותר אצל בעלי עור לבן ותוקפת אנשים מגיל 20. המחלה, תחילתה אדמומיות של שטחים מרוכזים בלחיים המתרחבים לאף, למצח אך גם בדרגות חומרה קשות, לחזה, לצוואר, לאוזניים ולקרקפת.
יש מרכיב נפשי לא מבוטל במחלת הרוזציאה, לכן ישנה אפשרות של התרחבות והתפשטות שלה לאזורים נרחבים יותר בפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להבין אם יש פיתרוןדנה02/08/2017
לפני ארבעה חודשים התחלתי להרגיש שהלחיים שלי לא חלקות, לאט לאט התחיל להתווסף אודם מוזר שהתחזק. היום אני במצב שבו לאני לא יודעת עם זה רוזיצאה רשמית אבל לפי אייך שזה נראה כנראה שכן. אשמח לדעת אם יש טיפולים והאם זה יכול להעלם ..למרות לאחרונה פגשתי משהי שסובלת מזה כבר הרבה שנים וניסתה הכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להבין אם יש פתרון
יפית כהן03/08/2017דנה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי מומלץ לגשת לאיש מקצוע אשר יאבחן את הסימפטומים בעור פניך ויבדוק אם אכן מדובר ברוזציאה. מניסיוני, ככל שהאבחון יהיה מוקדם יותר כך נוכל לעזור לשלוט בתסמינים ונמנע פרוגרסיביות והחמרה בסימפטומים.
חשוב להבין כי לא כל אדמימות, תפרחת או הסמקה מאובחנות כרוזציאה. בשל מורכבותה והסימפטומים האופייניים לה יש המאבחנים בשוגג הפרעה זאת כאקזמה, אלרגיה, רגישות לשמש ותרופות, סבוריאה, אקנה ועוד. על כן, האיבחון הקליני הינו הליך חשוב ביותר אשר על בסיסו יקבע הפרוטוקול הטיפולי.
כיום, באמצעות טכנולוגיות חדשניות של דימות העור יש באפשרותנו לצפות במתרחש בעומק העור ובכך לבדוק מהיא אותה אדמומיות בעור פניך ומה הסיבה למרקם עור שאינו אחיד או כהגדרתך: "לחיים שאינן חלקות"
חשוב להבין כי אדמומיות בעור הפנים גם אם מדובר ברוזציאה, "אינה גזירה משמים". כיום בשונה מהעבר, עומדות בפנינו טכנולוגיות חדשניות לטיפול בכל האינדיקציות של הפרעת עור זאת עם תוצאות משביעות את הדעת ומשכך שיפור איכות החיים בקרב רבים הסובלים מתופעות אלו. "התנאי" שנעשה איבחון קליני מדוייק. קיימים מגוון טיפולים המאפשרים הטבה, שיפור עד העלמות הסימפטומים (תלוי בשלב שבו הגעת..)
כפי שציינתי, ככל שקיימת קדימות באיבחון ובטיפול כך הטיפולים בד"כ יהיו קצרי מועד.
בהצלחה,
כהן יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזיצאה
דנה03/08/2017יפית שלום רב,
תודה רבה על התייחסותך המהירה, אתמול ביקרתי אצל רופאת עור , היא העדיפה לא לעשות לי ביופסיה בפנים ונתנה לי טיפול במינוציקלין . זה מאוד נראה לי על פניו כרוזיצאה. רציתי לשאול אם ברוזיצאה הפנים והשפתיים בוערות והאם גלי חום הורמוניליים יכולים לגרום לתופעה דומה? דרך אגב יש לי מידי פעם כאב ראש יחד עם הבערה בפנים מה שלא סבלתי ממנו בעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוזציאה
יפית כהן03/08/2017הי דנה,
חשוב להבין מה היתה האבחנה של רופאת העור? האם אבחנה את הסימפטומים בעור פניך כרוזציאה או כמשהוא אחר?
מינוציקלין מניסיוני , יכול להקל על הסימפטומים אך לצערי עם תום השימוש בהחלט תתכן הישנות חזרתם של סימפטומים אלו.
רבים הלוקים ברוזציאה סובלים מתסמינים של בעירה וגלי חום. מנגד, גלי חום הורמונליים כדוגמת גיל המעבר יכולים אף הם לגרום לתחושה של בעירה בפנים.
ובהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעור פנייך, אציין כי לא ניתן לתת מידע יותר קונקרטי לגבי עור פניך מבלי לאבחן את הסימפטומים ולהכיר קצת יותר את הפרופיל הרפואי שלך.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להבין אם יש פתרון
יפית כהן03/08/2017דנה שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהסתייגות שלא אבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי מומלץ לגשת לאיש מקצוע אשר יאבחן את הסימפטומים בעור פניך ויבדוק אם אכן מדובר ברוזציאה. מניסיוני, ככל שהאבחון יהיה מוקדם יותר כך נוכל לעזור לשלוט בתסמינים ונמנע פרוגרסיביות והחמרה בסימפטומים.
חשוב להבין כי לא כל אדמימות, תפרחת או הסמקה מאובחנות כרוזציאה. בשל מורכבותה והסימפטומים האופייניים לה יש המאבחנים בשוגג הפרעה זאת כאקזמה, אלרגיה, רגישות לשמש ותרופות, סבוריאה, אקנה ועוד. על כן, האיבחון הקליני הינו הליך חשוב ביותר אשר על בסיסו יקבע הפרוטוקול הטיפולי.
כיום, באמצעות טכנולוגיות חדשניות של דימות העור יש באפשרותנו לצפות במתרחש בעומק העור ובכך לבדוק מהיא אותה אדמומיות בעור פניך ומה הסיבה למרקם עור שאינו אחיד או כהגדרתך: "לחיים שאינן חלקות"
חשוב להבין כי אדמומיות בעור הפנים גם אם מדובר ברוזציאה, "אינה גזירה משמים". כיום בשונה מהעבר, עומדות בפנינו טכנולוגיות חדשניות לטיפול בכל האינדיקציות של הפרעת עור זאת עם תוצאות משביעות את הדעת ומשכך שיפור איכות החיים בקרב רבים הסובלים מתופעות אלו. "התנאי" שנעשה איבחון קליני מדוייק. קיימים מגוון טיפולים המאפשרים הטבה, שיפור עד העלמות הסימפטומים (תלוי בשלב שבו הגעת..)
כפי שציינתי, ככל שהאבחון יהיה מוקדם כך הטיפולים בד"כ יהיו קצרי מועד.
בהצלחה,
כהן יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוזציאה יכולה להחמיר בחום?ציפי08/06/2017
עכשיו שהתחיל הקיץ וחם ומזיע זה יכול לגרום להחמרה של רוזציאה? יש קשר בין הדברים?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוזציאה יכולה להחמיר בחום?
יפית כהן03/08/2017ציפי שלום וברוכה הבאה לפורום,
בהתייחס לשאלתך, אציין כי לא ידוע במדוייק על הגורם שאחראי להתפרצות הפרעת עור זאת. מנגד אנו יודעים כי קיימים גורמים סביבתיים חיצוניים אשר יכולים להחמיר את האדמומיות האופיינית כדוגמת חשיפה לשמש, שהיה באוטו חם, מקלחות חמות וארוכות וכו.
הקיץ אכן הגיע ועמו חשיפה לשמש, חום והזעה מוגברת. על כן, בעת חשיפה לשמש מומלץ להקפיד על שימוש בקרם הגנה המותאם לעור הרגיש ולרוזציאה בפרט. בנוסף, מומלץ להקפיד על חבישת כובע רחב שוליים וכמובן, שתייה מרובה של מים קרים אשר יכולים להוריד באופן משמעותי את טמפ' הגוף.
בברכה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פנים כשיש רוזציאהיונית15/06/2017
אפשר לעשות טיפול פנים רגיל כשיש רוזציאה או שיש טיפול מיוחד או שבכלל אי אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פנים כשיש רוזציאה
יפית כהן03/08/2017יונית שלום וברוכה הבאה לפורום,
ברצוני להתנצל ראשית על העיכוב שחל בתשובתי אליך.
בהסתייגות שלא איבחנתי את עורך, אציין כי כאשר מדובר בתופעת העור רוזציאה מומלץ לנקוט משנה זהירות בכל מה שקשור "לטיפולי פנים רגילים". טיפולי פנים יכולים להחמיר ולגרות את העור כאשר אלו נעשים על ידי איש מקצוע שאינו מומחה לדבר ו/או כאשר נעשה שימוש בחומרים העלולים לגרות את העור עוד יותר.
מומלץ לגשת לאיש מקצוע שיאבחן את הסימפטומים בעור פניך ואת מידת רגישות העור ורק על סמך איבחון קליני זה יותאם הפרוטוקול הטיפולי. קיימים טיפולים מיוחדים לרוזציאה אבל כפי שציינתי מומלץ לאבחן ראשית את כל הסימפטומים בעור פניך ורק אז להתאים את אופי הטיפול.
למידע נוסף לגבי הטיפול ברוזציאה תוכלי לקרוא באתר האינטרנט שלי או ליצור עימי קשר באופן אישי.
בהצלחה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדמומיות או רוזציאה?אריאלה11/06/2017
איך אפשר לדעת אם מה שיש לי זה סתם גירוי בעור או רוזציאה? קרמים יכולים להזיק אם זה רוציאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות או רוזציאה?
יפית כהן30/07/2017אריאלה שלום וברוכה הבאה לפורום,
ראשית, ברצוני להתנצל על העיכוב שחל בתשובתי אליך.
בהסתייגות שלא איבחנתי את הסימפטומים בעורך, אציין כי לא ניתן לאבחן רוזציאה על פי בדיקות דם או בדיקות סרולוגיות (גילוי נוגדנים). על כן, נדרש איבחון קליני המתבסס ראשית על ניסיונו של איש המקצוע ובנוסף, שימוש בטכנולוגיה של דימות העור המאפשרת צפייה ואבחון בנעשה מתחת לפני שטח העור בעומק של עד 1 מ"מ. כך למשל אדמומיות בעור אשר תראה על סמך צפייה בלבד כרובד דלקתי תאובחן במקרים רבים כרשת של נימי דם. ומנגד ניתן יהיה לאבחן טוב יותר את אותם פצעונים דמויי האקנה ואו "נקודות אדומות" במידה ואלו קיימים ובמקרים מסוימים את הימצאותו של טפיל הדמודקס. אבחון קליני הינו הליך חשוב ביותר שעל בסיסו יקבע הפרוטוקול הטיפולי ועמו גם הצלחת הטיפול.
חשוב להבין כי לא כל אדמומיות בעור, תפרחת או הסמקה מאובחנות כרוזציאה. בשל מורכבותה והסימפטומים האופייניים לה יש המאבחנים בשוגג הפרעה זאת כאקזמה, אלרגיה, רגישות לשמש ותרופות, סבוריאה ואף אקנה. במקרים רבים אנו מאבחנים בעיית עור סבוריאה לצד רוזציאה ולעיתים ההפרעה בעור היא שילוב של סבוריאה, רוזציאה וכן אקנה. על כן, לעיתים כשהאבחון שגוי ניתנים מגוון רחב של טיפולים ועמם מספר מועט של תוצאות...
אציין בנוסף, כי אנשים הלוקים ברוזציאה מאופיינים בעור רגיש במיוחד. על כן, יש להתאים את התכשיר הקוסמטי הייעודי למצב העור שכן קרמים יכולים אף להחמיר את האדמומיות או תחושת הבעירה והגרד האופיינים.מומלץ לבדוק את מרכיבי הקרם טרם השימוש.
ממליצה לך לגשת לאיש מקצוע מומחה לעניין. כמו כן תוכלי ליצור עימי קשר להתייעצות אישית.
בהצלחה,
יפית כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?