פורום סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות - יש לך שאלה?

• סרטן צוואר הרחם
    יסמין
    07/06/2015

היי עשיתי את החיסון הראשון לווירוס הפפילומה. עברה חצי שנה ורציתי לעשות את החיסון השני. הרופא נשים שלי אמר לי שעליי לעשות את החיסון הראשון מההתחלה ואז לאחר בדיוק חודש לעשות את החיסון השני. האם יש סכנה בכך? והאם האמת עליי לעשות שוב את החיסון הראשון? תןדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן צוואר הרחם

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן צוואר הרחם - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    10/06/2015

שלום רב,
    בד"כ מומלץ להמשיך את סידרת החיסונים מבלי להתחיל מהתחלה.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חשש מסרטן השחלות
    אריה
    18/05/2015

שלום רב, בת 36, ללא לידות. ברקע אנדומטריוזיס בערך מגיל 24. מטופלת בגלולות פמינט באופן רצוף עם הפסקות כל שלושה חודשים לקבלת מחזור וחוזר חלילה. חשוב לציין שאני נבדקת באופן קבוע בדיקה וגינלית כל כמה חודשים אצל רופא שמתמחה באנדומטריוזיס. לדבריי הרופא האנדומטריוזיס שמור ובמצב טוב יחסית (רק ממישוש ידני). לאחרונה בחודש האחרון יש לי תחושה שחוזרת על עצמה מידי כמה ימים של משהו תקוע בגרוןבשילוב עם גיהוקים (מרגיש כמו חתיכת תפוח שתקועה שם) אבל כמובן שאין שם כלום. בנוסף, יש לי רעשים מאוד חזקים בצד שמאל בבטן העליונה ממש הרגשה שהאברים שם זזים. לעיתים אני אף מרגישה מלאה מבלי שאכלתי כמות גדולה של אוכל. חשוב לציין ששתי התופעות שציינתי לא מונעות ממני לאכול ויש לי תאבון. והמשקל שלי תקין גם היציאות רגילות (פעם ביום). אין לי בחילות, הקאות. אין רקע של סרטן שחלה במשפחה. אני חוששת שהתופעות שתיארתי קשורות לסרטן השחלות. החשש שלי נובע מהעובדה שאני בת 36 וטרם ילדתי שהבנתי שזהו גורם סיכון וכן מהעובדה שמעולם לא סבלתי מבעיות כאלו במערכת העיכול וכן בשל האנדומטריוזיס. במיוחד הרעשים מהבטן מאוד מפחידים אותי, אלו רעשים ממש חזקים ורק מצד שמאל מה שבעבר לה היה לי. יצוין, כי יש לי תור גם לגסטרואנטרולוג אך התור רחוק ואני חרדה. כאמור לעיל אני נבדקת באופן סדיר אצל גניקולוג ולא מזניחה דבר. אודה לך באם תוכל להסביר לי האם התסמינים שתארתי אופיינים לסרטן השחלות והאם יש לי ממה לחשוש. אני ממש בלחץ. תודה וסליחה על ההודעה הארוכה.

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מסרטן השחלות

הוספת תגובה

תמונה

• חשש מסרטן השחלות - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    20/05/2015

התסמינים אינם של סרטן השחלות. בדיקת אולטראסאונד של האגן בוודאי תרגיע אותך.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לאחר קוניזציה עקב CIN3
    לינה30
    07/05/2015

שלום דוקטור אני בת 30 רווקה ללא ילדים לפני כמעט 3 שבועות עברתי קוניזציה עקב CIN3 ועדיין אין תשובה של הביופסיה. האם זה סימן טוב? אם היה משהו חמור היו מודיעים לפני? או שאין קשר? אני ממש לחוצה בזמן ההמתנה לא יכולה להתרכז בשום דבר וגם לא לעבוד נורא מפחדת שיש לי סרטן ובנוסף מרגישה גם כאבים בגב תחתון ובמותן וגם קיבלתי וסת שהיה ארוך מהרגיל לאחר הקוניזציה. בנוסף גם הפסקתי גלולות. השאלה שלי היא האם זה באמת היה סרטן לא היו ממהרים לעשות את הביופסיה מהר יותר ?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר קוניזציה עקב CIN3

הוספת תגובה

תמונה

• לאחר קוניזציה עקב CIN3 - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    13/05/2015

אין קשר בין התשובה למהירות קבלתה.
    התשובה נשלחת על ידי המעבדה לרופא המטפל. אם עדיין לא קיבלת, יש מקום לבדוק עם הרופא המטפל מתי צפויה להגיע התשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פירוש אבחנה לאחר קוניזציה
    חסוי
    24/04/2015

לאחר ביצוע קוניזציה קיבלתי את התשובה הבאה:
    תיאור מיקרוסקופי: בשעה 4 נמצא מוקד של cin1. הגבולות חופשיים מנגע, אך במספר מקומות הנגע מגיע די קרוב לגבול האקסוסרביקאלי בעיקר. בנוסף, נראו ארטפקטלים קואוגולטיביים.

אבחנה:
    Cervical conization specimen:
    Cervix uteri, showing extensive areas of high Squamous intraepithelial
    lesion (cin2 and cin3
    With glandular involvement.
    Inflammation and servere koilocytotic atypia also identified.

כמובן שקבעתי תור לרופאת נשים. אבל הוא נקבע לי לעוד שלושה חודשים ולכן אודה לפענוח ראשוני של הממצאים, בעיקר על מנת להבין את חומרת הסיכון הקיים כרגע.
    תודה מראש על הסיוע.

הוספת תגובה

תמונה

• פירוש אבחנה לאחר קוניזציה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    26/04/2015

על פי התשובה נמצא 3 CIN
    בלבד (זה מצב הנחשב לתרום סרטני). לא ברור אם הממצא הוצא כולו ז, א, אם הקצבות לא מעורבים.
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בהמשך לפענוח תוצאות קוניזציה

חסוי
    27/04/2015

תודה רבה על תשובתך המהירה.
    האם תוכל לומר לי בבקשה מה זה אומר - הגבולות חופשיים מנגע, אך במספר מקומות הנגע מגיע די קרוב לגבול האקסוסרביקאלי בעיקר. בנוסף, נראו ארטפקטלים קואוגולטיביים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בהמשך לפענוח תוצאות קוניזציה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    28/04/2015

זה למעשה אומר שהנגע הוצא כולו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה ועוד שלוש שאלות הבהרה

ש
    28/04/2015

פרופסור, המון המון תודה לך על התשובות. זה מאוד מרגיע בהתחשב בעובדה שהתור שלי הוא לעוד כמה חודשים.
    הייתי שמחה לברר את דעתך לגבי שלוש שאלות:
    1. האם לדעתך, לאור האמירה שהנגע cin1 מגיע ״די קרוב״ לגבול צוואר הרחם, מומלץ לבקש שתעשה ביופסיה או כל בדיקה אחרת לרחם כדי לוודא שזה לא חדר לתוכו?

2. מהו גורם לcin אצלי - האם זה בהכרח אומר שזה תוצר של וירוס פפילומה? פשוט לא כתבו על זה דבר בתוצאה של הקוניזציה למרות שנאמר לי שהמטרה של הפרוצדורה היא הוצאת האזורים הנגועים אך גם בירור של מה גרם לcin.
    בהנחה שבהכרח זה וירוס פפילומה, איך אדע מאיזה סוג הוא?

3. אני מבינה מהתוצאה שישנה דלקת חמורה שהיא גורמת לערכים הגבוהים של התאים הטרום סרטניים. האם יש לכך טיפול ומהו.

המשך יום טוב ותודה מקרב לב על תשובותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קולוסקופיה צוואר הרחם
    טלי
    13/04/2015

שלום,
    השבוע עברתי בדיקה קולפוסקופיה שבא זיהו תאים חשודים וביצעו ביופסיה.
    האם המצאות של התאים החשודים מעיד על סרטן צוואר הרחם?
    האם זה יכול להיות כתוצאה מדלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    קולוסקופיה צוואר הרחם

הוספת תגובה

תמונה

• קולוסקופיה צוואר הרחם - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    14/04/2015

קולפוסקופיה היא בדיקת סריקה. רק תוצאת הביופסיה תקבע את האבחנה. קרוב לוודאי שלא מדובר בסרטן צוואר הרחם אלא לכל היותר במצב טרום סרטני אם בכלל.
    בברכה,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת

טלי
    14/04/2015

בבדיקה גם ראו מתקן מירנה לא מחוץ לתעלת הרחם (והוציאו אותו). האם האיזור החשוד יכול להיות כתוצאה מזה שהמתקן היה במקום הלא נכון לאורך זמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    14/04/2015

אנני יודע מה היה הממצא על כן לא אוכל לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקה קולפוסקופיה

טלי
    14/04/2015

בבדיקה מצאו ממצא קולפוסקופי חריג . שעה 12 אזור נרחב של
    AWE MOSAICA+PUNCTATION.
    נראה TZ מסוג 1
    מה אומרת הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בדיקה קולפוסקופיה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    15/04/2015

הבדיקה אומרת שמאיזור זה צריך לקחת ביופסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חצוצרה מעובה וכאבים
    ש
    10/04/2015

שלום. יש לי כאבים בבטן תחתונה בצד ימין + כאב במרכז הישבן ימין. הייתי אצל גניקולוג. אמר שיש לי חצוצרה מעובה וזו כנראה הסיבה לכאב. כאב נוסף הופיע גם בבטן עליונה בצד ימין. בנוסף לכך. כאשר אני מתכופפת ומושיטה יד לכיוון כף הרגל , דבר שיכולתי לעשות בעבר ויכולה גם עתה בצד השני, אני מרגישה כאילו משהו תקוע באזור הכואב. אני מאוד מודאגת משום שקראתי שתסמינים לסרטן החצוצרות הם כאב בבטן תחתונה ובישבן. בדיוק הכאב שקיים אצלי. מה דעתך ואלו בדיקות עלי לעבור לצורך המשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה
    חצוצרה מעובה וכאבים

הוספת תגובה

תמונה

• חצוצרה מעובה וכאבים - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    13/04/2015

שלום רב,
    אין מספיק פרטים קליניים בכדי להביע דעה.
    פני לרופא המטפל שלך.
    בברכה,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דחוף
    לילך : המשך
    23/03/2015

בבדיקה נמצא היום ps אקטרופייון די גדול בלפי קדמי ואחורי
    pv רחם נייד קטן
    בסיום הבדיקה קבלתי הפניה לקולפוסקופיה
    מה המשמעות ועד כמה מלחיץ ?
    תודה לילך

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

תמונה

• דחוף - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    30/03/2015

אקטרופיון הוא ממצא פיזיולוגי.
    אין שם סיבה ללחץ.
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בטיחות השימוש באובסטין
    ריתי
    29/03/2015

שלום,

אני בת 45.

לפני 13 שנה חליתי בסרטן שד מוקדם. הגידול היה רגיש מאד לאסטרוגן. מאז נמצאת במעקב מסודר והכל תקין.

לאחר שחליתי, קיבלתי, בין השאר, גם טיפול מונע בזריקות זולדקס למשך 7 שנים, במהלכם לא קיבלתי מחזור. לאחר שהטיפול הסתיים חזר לי המחזור (בגיל 39), אך פסק שוב באופן טבעי לפני כשנה (פרימנופאוזה?).

לאחרונה, בעקבות בעיית יובש נרתיקי, דלקות וכאבים חזקים בזמן קיום יחסים (עד כדי דימום, כנראה גם בשל רירית דקה מאד), המליצה לי הגניקולוגית להשתמש במשחת אובסטין תוך נרתיקית.

בעלון לצרכן ראיתי שהשימוש בקרם המכיל אסטרוגן מהווה קונטראינדיקציה למי שחלתה בסרטן שד בעבר. מאחר שנבהלתי מהאזהרות, העדפתי להמנע וניסיתי לטפל בעזרת קרמים וג'לים למינהם (OTC ושאינם מכילים הורמונים), אך כמעט ולא הרגשתי אפקט או שינוי לטובה.

שאלתי היא, האם בכל זאת שימוש מקומי באובסטין הינו בטוח עבורי, כחולת סרטן שד לשעבר, ואם כן - מהי התקופה המירבית לשימוש שהיא גם אפקטיבית וגם מספיק בטוחה כדי להמנע מהגברת הסיכון לחזרת המחלה?

ההוראות בעלון מדברות על שימוש יומיומי במשך שבועיים ואז מעבר לפעמיים בשבוע למשך חודשיים-שלושה נוספים. - האם הוראות אלה תקפות גם למי שנמצאת בסיכון מוגבר, כי חלתה בעבר בסרטן שד?
    - האם ברגע שאפסיק השימוש - יחזרו הסימפטומים?
    - תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש בשיפור לאחר התחלת השימוש במשחה?

הבנתי שבניגוד לג'לים ולובריקנטים למינהם - מלבד שיפור ביובש הוגינלי - משחת האובסטין יכולה לעזור גם במניעת דלקות חוזרות, החזרת האלסטיות והנפח ואף שיפור בחשק המיני שאבדו, ובכך לשפר משמעותית את חיי המין. האמנם?

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    בטיחות השימוש באובסטין

הוספת תגובה

תמונה

• בטיחות השימוש באובסטין - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    30/03/2015

שלום רב,
    היצרן אמנם מזהיר נגד שימוש באובסטין אצל חולות בסרטן שד בעבר.
    האובסטין פועל בעיקר בצורה מקומית והכמות הנספגת למחזור הדם היא קטנה מאד. על כן הסיכון שזה ישפיע לרעה על סרטן השד הוא נמוך מאוד. עליך לשקול את איכות החיים לשלך לעומת הסיכון הקטן בשימוש בתרופה.
    בברכה,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סיכויי החלמה
    מיה
    13/10/2009

לפני כ4 חודשים עברתי ניתוח של כריתת את צוואר הרחם לאחר טיפולים קודמים של כימותרפיה.

כיום אני בתפקוד רגיל.

האם החלמתי?

השבוע ישנו כנס של האגודה למלחמה בסרטן שבעקבתו נערך סקר שבו לאחר 5 שנים יש אחוזי החלמה גבוהים בסוגים שונים של סרטן.

כרגע אני בשלב של החלמה?

אני מאוד מודה לכם.
    מיה

לקביעת תור
    סגירה
    סיכויי החלמה

הוספת תגובה

תמונה

• סרטן ברחם

זהבה חיימוביץ
    21/03/2015

רק השבוע נודע לי הדבר וטרם קבלתי פרטים נוספים, אני בת 64 מה סכויי ההחלמה בגילי, לא עשיתי מימי הפלה שלוש הריונות ושלוש לידות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשה לעזרה
    מיכי
    27/02/2015

אני בת 35 וקבלתי תוצאה של פאפ ASC-US נשלחתי לבצע קולפוסקופיה שהממצא שלה TZ-COARSE WE 12-1,
    SCJ הודגם במלואו
    אבחנה : CERVICAL DYSPLASIA
    טיפול : COLPOSCOPY+ SCHILLER TEST
    BIOPSY - UTERINE CERVIX
    בתשובה של קולפוסקופיה WE 12-1 תשובה היסטופתולוגית - בדיקה מאקרוסקופית -התקבלה צנצנת מסומנת ובה קטע רקמה אפור בקוטר 0.5 ס"מ. בדיקה מיקרוסקופית- cervix biopsy
    changes consistent with hpv cytopthic effect (koilocytosis).
    cervicitis
    snomed: T-83000 M- 74006
    מה זה אומר ? מה עליי לעשות מכאן? אנא עזרה בתוצאת הבידקות ומשמעותן.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה

הוספת תגובה

תמונה

• בקשה לעזרה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    01/03/2015

התשובה של הביופסיה אומרת שיש שינויים בעקבות הידבקות בווירוס הפפיעלומה. אין צורך לעשות דבר. רק להיות במעקב.
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בסרטן שחלות
    לי
    18/02/2015

שלום רב,
    רציתי לשאול על טיפול בסרטן השחלות מתקדם – קו ראשון.
    אחרי 4 טיפולים כימותרפיים (Carboplatin + Taxol) וניתוח ממשיכים עם הטיפולים הכימותרפיים בתוספת Avastin. שאלה שלי:
    אחרי כל הטיפולים הכימותרפיים הנ''ל מה לדעתך יעיל יותר – להשאיר Avastin לשנה בתור תרופה תחזוקתית או להחליף Avastin ל- Olaparibלמטרת התחזוקה. מדובר על נשאית BRCA?
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בסרטן שחלות

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בסרטן שחלות - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    01/03/2015

לא ידוע לי שנעשתה השוואה בין שתי התרופות על כו אין לי תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דימום מהנרתיק וצריבה של צוואר הרחם
    שירן
    16/02/2015

שלום,
    בת 25, כבר כמה שנים אני נמצאת במעקב בגלל שינויים בצוואר הרחם בעקבות hpv. לפני מספר חודשים יצא פאפ תקין. הגעתי אתמול לבדיקת קולפוסקופיה אצל הרופא והתלוננתי בפניו על דימום קטן בכל פעם לאחר יחסי מין במשך השבוע וחצי האחרונים. הוא בדק ומצא איזור על צוואר הרחם שעשוי לדמם, ביצע צריבה (שסיפר לי עליה רק בסיום הביקור). אין לי מושג איך בוצעה הצריבה ולמה, אבל הרופא אמר שזה יעצור את הדימום, ונתן לי דלאצין לשלושה ימים.
    אני כל כך מבולבלת משום שאין מענה נורמלי לשאלות של מטופלות כמוני.
    הדימום לא מפסיק ואף הוגבר בליווי גושים שנראים כחתיכות עור. יש לי תחושה של כאבי מחזור.
    מה לעשות? והאם ניתן לרפא פצע בצוואר הרחם באופן טבעי?

הוספת תגובה

תמונה

• דימום מהנרתיק וצריבה של צוואר הרחם - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    16/02/2015

שלום רב,
    היות ואינני יודע מה בדיוק הרופא שלך ראה וצרב, אינני יכול לענות לשאלתך. לא ברור לי למה את מתכוונת כאשר את כותבת "באופן טבעי".
    כל טוב,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• לחץ מאבחנה!
    בר
    21/01/2015

שלום,
    לאחר דימום מהנרתיק בוצעה בדיקת אולטראסאונד וגינלי אצל הגיניקולוג,
    אבחנתו מהבדיקה כי ישנו גידול של 4 ס"מ ממאיר בצוואר הרחם ומתפשט ללימפה והוגדר כשלב IIB לפחות,
    האם על סמך בדיקת אולטראסאונד וגינלית אפשר לתת אבחנה כה מדוייקת כולל הדרגה?
    נשלחנו לבדיקת המעי (שלא מבין מה ההקשר כרגע) והבדיקה תקינה.
    אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ מאבחנה!

הוספת תגובה

תמונה

• לחץ מאבחנה! - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    21/01/2015

שלום רב,
    האבחנה של סרטן צוואר הרחם נקבעת על ידי בדיקה פתולוגית של ביופסיה. השלב נקבע על סמך בדיקה קלינית. רצוי לבצע גם PET/CT לפני החלטה על צורת הטיפול.
    בברכה,
    פרופ' יוסף מנצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התשובה

בר
    21/01/2015

מקריאה פה הבנתי שרק בדיקה פתלוגית נותנת תשובה,
    אך האם על סמך הבדיקה הוגינלית ייתכן שהאבחנה מדויקת ונכונה? (זה מקור הדאגה כרגע) כי הרופאה הייתה נשמעת מאוד נחרצת ומלחיצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה נוספת?

בר
    21/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על התשובה - תגובה

פרופ` יוסף מנצ`ר
    22/01/2015

אין לי מה להוסיף לתשובה הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• כריתה רחם ושחלות
    אילנה קרן
    14/01/2015

שלום רב,
    בגיל 47 היה לי סרטן שד. בוצע למפקטומיה בצד שמאל.
    3.5 שנים לקחתי TAMOXI ו-0.5 שנה אחרונה ANSTRAZOL.
    בגיל 49 הוצאתי את פוליפ שפיר מרחם.
    היום אני בת 51. יש המלצה מגינקולוג שלי לבצע כריתת רחם, שחלות וחצוצרות.
    תוצאות אולטראסאונד העכשוי כדלכמן:
    רחם במרקם שרירני:
    עובי הרירית 6.4ממ. שרירונים מרובים ברחם קטנים.
    תת רירי 13*17ממ, מאחור סוב סרוזי 14*16ממ
    מימין שרירן על גבעול 15*25ממ

שחלה ימנית ממX=14, Y=8ממ:
    הידרוסלפינקס 29*36ממ עם עיבוי חצוצרה של 10 ממ

שחלה שמאלית ממX=22, Y=16ממ:
    ממצא ציסטי שבחלקו עכור 15ממ
    הידרוסלפינקס 22*13ממ

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כריתה רחם ושחלות

הוספת תגובה

תמונה

• כריתה רחם ושחלות - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    21/01/2015

שלום רב,
    מה השאלה?
    החלטה על כריתת רחם יכולה להינתן רק אחרי קבלת אנמנזה ובדיקה גינקולוגית

פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הרוזיו מדמם
    מיכל
    24/12/2014

שלום,
    לאחר צריבה בקנחת כסף, הרופא נתן לי ג'ל זידובל ל פעם ביום למשך 7 ימים. (כשעל האריזה רשום שימוש ל 5 ימים בלבד)
    כנראה כדי שהמקום לא יזדהם? הבנתי בכלל שג'ל זה ניתן לנשים הסובלות לוגינמוס חיידקי.
    רציתי לדעת
    (במיוחד שאחת מתופעת הלוואי של הג'ל הינה קנדידה), למה להסתכן בעוד בעיות?
    שאלתי רופאת נשים המומחית במחלות העריה. והיא ענתה שאין צורך לשים את הג'ל ואין צורך בכלל לשים כלום.

בנתיים הצריבה הייתה ביום 22.12.14 ושמתי רק פעם 1 מהג'ל.
    הוסת צריכה להגיע עוד שבוע, אני לא מתכונת לקיים יחסים עד אחרי הוסת.
    האם עליי בכל זאת לשים שם משהו?
    האם אני מסכנת את עצמי בזיהום? במידה ואחליט לא לשים?

אני יודעת שבפורומים לא תמיד אפשר לענות על כל דבר.
    לכן אם ביכולתי לא לשים שם כלום, ושזה יהיה באחריותי בלבד, אבקש לדעת =)

אודה לתשובתכם הכנה

לקביעת תור
    סגירה
    הרוזיו מדמם

הוספת תגובה

תמונה

• הרוזיו מדמם - תגובה

פרופ' עמי פישמן
    25/12/2014

שלום רב,
    המלצה כללית בלי להכיר את מצבך: בדרך כלל אין צורך בטיפול מניעתי אחרי צריבה.
    בברכה,
    פרופ' עמי פישמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• עוד שאלה ברשותך

דנה
    28/12/2014

מצב סיכום ביקור. הגעתי לרופא מסיבת דימומים לא סדירים.. לא דימומים מסיבים יותר כתמים כאלה מדי פעם במהלך החודש..ולפעמים דימומים אחרי יחסים.
    אין הפרשות מוזרות או מסריחות. הכל תקין. מחזור סדיר.
    הבנתי שסיפטום לדלקת בצוואר הרחם הוא דימומים לא סדירי?? כול להיות זו הסיבה לזידובל? שעשה לי רע ושרף לי שם וגירד לי . מזל שהפסקתי.
    הוא לא כתב כלום על דלקת. רופא נשים שעשה פאפ לפני חודש שאגב יצא תקין גם לא אמר כלום.

הבנתי שדלקת מתבטאת בהפרשות וריח רע.
    אם היה דלקת היה מציין זאת בביקור? היה כותב? אומר?

ומתי ניתן לחזור ולקיים יחסים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה