מידע רפואי
פורומים
- יוגה, מדיטציה
- סרטן ריאות, סרטן ריאה
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- איפור וטיפוח
- גמילה מעישון, גמילה מאכילה רגשית
- הפרעות אכילה
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- רפואת שיניים
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- שיקום לב
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- קנאביס רפואי - רישיון למריחואנה רפואית
- פסיכולוגיה
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- תזונת תינוקות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחיה אמיר
מומחה לגסטרו-ילדים מחלות כבד, תזונת ילדים ורפואת ילדים. תחומי טיפול: כאבי בטן כרוניים, עצירות כרונית, קרוהן, קוליטיס, צליאק, הליקובקטר פילור, מחלות רפלוקס ועוד.
- מתוך בחירה עברתי גמילה מגלוטן וסוכרסוני07/09/2012
שלום.
מזה כשנה שאני צורכת מוצרים ללא גלוטן מתוך בחירה ולאחר שעברתי גמילה.
איך ניתן להחליף את קמח בעוגות, לחמים ושאר מאפים/פשטידות בקמח ללא גלוטן ומה היחס?
בראש השנה כמדי שנה נהוג לאכול אצלינו קרפעלך. האם ניתן להכין אותם גם מקמח אחר המתאים ללא גלוטן ואיזה קמח? ומה היחס?
תודה ושנה טובה.
סוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתוך בחירה עברתי גמילה מגלוטן וסוכר - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי07/09/2012לצערי, אני לא הכתובת לשאלותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לצליאקורד28/08/2012
ערב טוב,
להלן תוצאות בדיקת הדם :
TRANSGLUTAMINASE (IgA) Ab = 66
גבול תחתון = 0
גבול עליון = 6.9
IMMUNOGLOBULIN A = 149
גבול תחתון = 70
גבול עליון = 400
7 = ויטמין OH) 25 D)
גבול תחתון = 20
גבול עליון = 100
האם יש חשד לצליאק ? ואם כן , מה הסבירות ?
תודה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי28/08/2012אכן יש חשד לצליאק, יש צורך בהמשך בדיקות כולל ביופסיות מעי דק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לצליאק - שאלה נוספת בבקשה
ורד28/08/2012תודה רבה על תשובתך המהירה.
יש לי שאלה נוספת :
אני בת 48 , מעולם לא סבלתי מכאבי בטן, שילשולים וכ'ו.
ההפנייה לבדיקת הדם נעשתה כהליך שיגרתי ע"י רופא גסטרו כיוון שבעבר היה לי חוסר ויטמין B12 ונאלצתי לקבל זריקות.
איך יתכן שבגיל כזה יש חשד לצליאק ומה גם שאני לא סובלת מכלום ?
תודה מראש על תשובתך,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לצליאק - שאלה נוספת בבקשה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי28/08/2012מחלת הצליאק יכולה להופיע בכל גיל, עם או בלי תסמינים קלינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי07/09/2012חשד לצליאק, המשך הדיון אך ורק מול המומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמזל26/08/2012
לבנות שלי יש בלוטת התריס לגדולה בת 7 כבר מקבלת טיפול והקטנה בת ה 3 לא... עשינו בדיקת צילאק ורציתי לדעת אם התשובה Ngtiv 3 והתוצאה של הבת השנייה Ngativ 5 האם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי27/08/2012יש צורך לראות את כל תשובות הבדיקות שנלקחו, התשובה המצורפת לעייל איננה ברורה כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צליאק יכולה לגרום להפרעות שינה?רענן20/08/2012
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צליאק יכולה לגרום להפרעות שינה? - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי20/08/2012להערכתי, כשחשים לא טוב, בגלל כל מיני מחושים, כולל צליאק, יכולה להיות גם הפרעת שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטוח צליאק או דלקת מאלרגיה אחרתמירב09/08/2012
שלום
בדיקות הדם של הצליאק מראות חריגה גבולית כל שלוש הבדיקות שניים מהם בטווח וסרולוגיה לצליאק גבולי ובנוסף חוץ מחוסר בויטמים B 12 לא חסרים לי שום ויטמינים
נשלחתי לבדיקת גסטרו דרך הפה והגסטרולוגית טענה שיש לי צליאק אולי גבולי או התחלתי כי יש לי דלקת במעי הדק עם השטחה בסיסים והיא לא סגורה שזה צליאק.
40 שנה אני אוכלת בעיקר בצקים ולחמים ולא היה לי אפילו כאב בטן בכלל.
ביקשתי בדיקה חוזרת , היא אמרה לי עכשיו לאכול גלוטן כפול ממה שאכלתי כדי לראות סופית .
אכלתי כמויות של בצקים והשמנתי חמישה קילו ועשיתי בדיקות דם חוזרות והתוצאות היו בטווח ורק סרולוגיה לצליאק במקום 60 שהיה קודם עכשיו ירד ל 53 שהטווח 0-40 למרות שאכלתי כמויות של גלוטן.
נשלחתי שוב לבדיקות גסטרו דרך הפה והיא אמרה שיש לי דלקת והפעם בטוח צליאק.
שאלתי היא , האם יכול להיות שיש דלקת והשטחה בסיסים מאלרגיה אחרת ולא מגלוטן .... כי אני אלרגית לסוייה האם יכול להיות מהסויה או מהקטניות ??? שבאותה תקופה הייתי אוכלת כמויות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גסטרו התכוונתי לביופסיה.
מירב09/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בטוח צליאק או דלקת מאלרגיה אחרת - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי09/08/2012לא ניתן לענות על שאלתך בכן ולא: יש צורך בפגישה עם מומחה בנושא צליאק שיאזין לתלונות, שיראה גם את הביופסיה ולא רק את התשובה הפתולוגית, וכל שאר בדיקות המעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכוננים לגןמיכלי08/08/2012
הבן שלנו מתכונן ללכת לגן לראשונה בחיו ישר לגן החובה, לא שלחנו אותו לגן עד היום בגלל הצליאק. הגננת כבר יודעת אבל אנחנו עדיין חוששים. מה יקרה אם הוא יאכל משהו בטעות אפילו ביס קטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכוננים לגן - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי09/08/2012גלוטן אינו רעל ואני מעריך שלא יקרה שום דבר אם הוא יאכל משהו בטעות אפילו ביס קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק וזיכרוןמאיה31/07/2012
שלום
יש לי שני בנים בן 5 ובן 2 ושניהם חולי צליאק . לאחרונה גיליתי שלגדול יש בעיות בזיכרון , הוא נוטה לשכוח דברים או אירועים שהתרחשו במהלך היום בגן . האם יש קשר לצליאק ? כיצד ניתן לבדוק זאת ומה ניתן לעשות בנידון .
אודה לכם מאוד על תשובה מהירה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק וזיכרון - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי31/07/2012אם הילד מקפיד על כלכלה נטולת גלוטן, אז לדעתי אין כל קשר לצליאק! כמובן שחייבים להתייחס לבעיה לגופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דיאטה ללא צליאק יכולהיפית23/07/2012
להוריד את רמת הסוכר בדם?
מודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכוונתי ללא גלוטן... סליחה
יפית23/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דיאטה ללא צליאק יכולה - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי23/07/2012לא בהכרח, תלוי מה אוכלים במקום מאפים מכילי גלוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילה לילד עם צליאקד12/07/2012
כדאי לתת? מה החסרונות בהורמוני גדילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה לילד עם צליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי12/07/2012בכדי לתת תשובה צריך נתונים ולראות/לבדוק את הילד במרפאה.
ככלל, הטיפול בצליאק הינו כלכלה נטולת גלוטן ולא טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום משנישאלה03/07/2012
מה זה זיהום משני ומה הסיכונים בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום משני - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי04/07/2012זיהום עקב בעיה כלשהיא, למשל כשל חיסוני. אין לכך קשר לצליאק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק אצל אדם מבוגרחסוי24/06/2012
אבי בן 66, יש לו צליאק, והוא שומר על דיאטה ללא גלוטן.
לאחרונה הוא קצת לא חזק בזיכרון,
רציתי לדעת אם אכילת גלוטן בטעות אצל אדם מבוגר היא קטלנית יותר מאשר אצל אדם צעיר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק אצל אדם מבוגר - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי25/06/2012אכילת גלוטן (בטעות) אינה קטלנית-גלוטן אינו רעל- בכל גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צליקנועה14/06/2012
האם אפשר לגלות צליאק בבדיקת מי שפיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על צליק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי15/06/2012אין אפשרות, כיום, לגלות צליאק לפני חשיפה לגלוטן. מה גם שלאחר חשיפה לגלוטן, המחלה לא מופיעה מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיבולת שועלרחל28/05/2012
מהי ההנחיה הרפואית בארץ באשר לשיבולת שועל לחולי צליאק?
אני יודעת שכמה מדינות נותנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבולת שועל - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי28/05/2012אכן ברוב המקרים חולי צליאק יכולים לצרוך שיבולת שועל, הבעיה היא שאיננו מסוגלים לזהות מי יכול ומי אינו יכול לצרוך שיבולת שועל. לכן יש לשפוט כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולנד וצליאקyoniro12/05/2012
אנו נוסעים להולנד, נשמח לכל מידע, עצות וטיפים לגבי מזון ללא גלוטן, סופרים, מסעדות וכל מה שחשוב לדעת.
נשהה בכפר קליין רוינקל.
תודה לכל המשיבים, יוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולנד וצליאק - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי12/05/2012ממה שידוע לי סימון המזון בהולנד מאורגן היטב
נסיעה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאק וגניםאלי10/05/2012
אם צליאק היא מחלה נרכשת, זה אומר שהיא לא גנטית, לא?
ואם היא כן גנטית, האם יש מחקרים שהצליחו לבודד את הגן הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק וגנים - תגובה
פרופ' דוד ברנסקי10/05/2012צליאק היא מחלה גנטית עם השפעה סביבתית ניכרת. צורת התורשה אינה ברורה דיה. מתקיים מחקר אינטנסיבי בנדון, אך לא רק שלא הצליחו לבודד את הגן (ולזהות את המוטציה) אלא שלא ברורה המפה הגנטית של המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?