פורום ביטוח לאומי - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו מחלת מקצוע, מיקרוטראומה, אחוזי נכות, תאונת דרכים בשעות העבודה, טפסים, תשלומים, תאונת עבודה, אובדן כושר עבודה, נפגעי עבודה, מימוש זכויות רפואיות, ביטוח תאונות אישיות, מס הכנסה, חברות הביטוח, קרנות פנסיה ועוד

מנהל הפורום

שמאי שזירי
שמאי שזירי
הוספת הודעה לפורום

תמונה
  • תוצאות בדיקת אקו לב במאמץ
    מאיה
    20/11/2024

שלום רב,
    ביצעתי אקו לב במאמץ . מצ"ב התוצאות:
    חדר שמאל בגודל תקין (49/28 מ"מ). התכווצותו גלובלית ואזורית תקינה. LVEF מוערך 60%. דפנות בעובי תקין. יחס E/E'=7 ,EHI. הודגם VSD ממברנוטי עם מפל לחצים 136 ממ"כ.
    שתיעליות מורחבות במידה קלה (עליה שמאלית 39 מ"מ, 19 סמר , שטח עליה ימנית 21 סמר) לר ניתן לשלול PFO קטן.
    דלף מיטראלי קל.
    מסתם אאורטלי תלת עלי. דלף אאורטלי קל.
    דלף טריקוספידלי בינונית עד קשה. הודגם הפוך זרימה בורידי כבד.
    הלחץ הריאתי לפי מהירות הTR הינו 39 ממ"כ +RAP, יתכן תת הערכה בשל חומרת TR.
    שורש אורטה 30 מ"מ ואאורטה העולה 31 ממ בקוטר תקין.
    סימוס קורונרי מורחב - יתכן persistent levt SVC
    עפי פרוטוקול Bruse. המאמץ הופסק לאחר 4 דקות ו-38 שניות בעומס של 6.5 METS. עקב השגת דופק מטרה.
    לאחר המאמץ לחץ ריאתי מוערך 73 ממ"כ +RAP
    שינויים באקג: צניחות ST ב V4-6 עד 1 מ"מ בשיפוע עולה.

האם ניתן לדעת כמה אחוזים זה בתביעת נכות בביטוח לאומי?

תודה,
    מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת אקו לב במאמץ

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחוזי נכות

שמאי שזירי
    29/12/2024

באופן כללי, אחוזי הנכות הרפואיים שניתן לקבל מהמוסד לביטוח לאומי עבור בעיות לב, כולל דלף במסתמים, תלויים בחומרת הממצאים ובדרגת הפגיעה בתפקוד הלב. אחוזי הנכות נקבעים לפי "ספר המבחנים" של הביטוח הלאומי.
    לגבי קבלת קצבה, יש לשקול שני פרמטרים: אחוזי נכות של 40%-60% לפחות ואובדן כושר עבודה של 50% לפחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה בנוגע לזכאות לנכות כללית
    מאיה
    28/12/2024

שלום,
    אני בת 33
    מום מולד בלב- מסתם אא(ורטלי ביקוספידלי , אי ספיקה בינונית. מה אחוזי הנכות שאהיה זכאית להם בגין מום זה.
    כמו כן סובלת ממיגרנות עם אאורה (הפרעות בראיה וריצודים) בתדירות של פעמיים בשבוע שמגבילות אותי מאוד.
    בנוסף סובלת מפסוריאזיס.
    האם יש סיכוי לזכאות לקצבת נכות?
    תודה

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לזכאות לנכות כללית

הוספת תגובה

תמונה

• ביטוח לאומי ועדה רפואית
    זיו אסולין
    26/12/2024

סוגיה משפטית -
    האם יש הבדל מהותי בסעיפי הליקוי של המל"ל
    בוועדה של המל"ל נקבעו למבוטח 10% נכות לצמיתה לפי סעיף 34(ב)(3)בתאריך 09.11.24 וסעיף 34(ב) (1) 5% נכות בעקבות תאונת עבודה.
    האם ניתן להשתמש באחוזי נכות למל"ל לצורך העניין לתביעה אזרחית עתידית למרות שאחוזי הנכות נבלעו בשל טענת המל"ל "סיבות טכניות" מהסיבה שלתובע יש תיק נכות נוסף מעבודה בו הנכות הרפואית היא 20% לצמיתה מתאריך 01.02.09 לפי סעיף 34(ג)
    בברכה , בתודה מראש.

הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח לאומי ועדה רפואית

הוספת תגובה

תמונה

• מעבר מקום מגורים מעל 60 ק"מ ממקום עבודה ומגורים- קבלת אבטלה מהיום הראשון
    יניב
    02/11/2024

שלום וברכה- האם עקב מעבר דירה מעל 60 קמ ממקום עבודה ומקום מגורים קודם (שניהם מעל 80 ק"מ מרחק ממקום מגורים החדש) אני זכאי להחשב כמפוטר אם אני מתפטר גם לאחר שנה של מעבר? או שיש זמן כלשהו שניתן להגיש את ההתפטרות בכדי שזה יחשב? עד שנה סה זמן סביר שניתן להגיד שניסיתי ולא הצלחתי לצלוח את המרחק?

הוספת תגובה

תמונה

• דמי אבטלה לסטודנט לתואר שני
    אמיר
    30/09/2024

היי,
    פוטרתי מעבודתי כשכיר לאחר 27 שנה.
    כרגע אני מעוניין לקבל דמי אבטלה וללמוד לתואר שני (תעודת הוראה - יום לימודים אחד בשבוע).
    האם הלימודים מגבילים אותי מלקבל דמי אבטלה?

הוספת תגובה

תמונה

• נכות תפקודית.כיצד ניתנת הערכה?
    גידי
    07/09/2024

קיבלתי 62% נכות ו65% תפקודי.וזאת לפי חו"ד וממצאי הדמיות .אולם אני לא מתפקד בידיים,שואף ל0. רתוק לבית כבר 4 שנים.סובל כאבים רוב הזמן שוכב.הרופאים לא יודעים את הסיבה וכותבים זאת.כלומר הבעיה "לא מופעה בספרות הרפואית". רופא תעסוקתי אומר לי כי הוא כותב חו"ד לפי חו"ד השל רופאים מומחים ולא לפי הערכה שלו. מה ניתן לעשות במקרה כזה כדי לקבל את המגיע לי?

הוספת תגובה

תמונה

• שיעור קצבת נכות

שמאי שזירי
    08/09/2024

מהניסיון שלנו, מיצוי זכויות רפואיות בצורה המדויקת ביותר דורש הצגת אבחנות ברורות לבעיות מהן אתה סובל, כולל אישורים רפואיים ותוצאות בדיקות. כך תוכל לקבל את אחוזי הנכות המגיעים לך ואת הערכת אי הכושר המתאימה.
    מניסיוננו, אפשר במקרה זה לנקוט בכמה צעדים על מנת לקבל את הזכויות המגיעות לך. בין הצעדים המומלצים: לפנות לרופא נוסף או למומחה בתחום הרפואי שלך לקבלת חוות דעת נוספת שתבהיר את מצבך, כמו כן, לבחון עם אנשי מקצוע את נתוני הזכאות הקיימת, כדי לוודא שהם משקפים את מצבך הנוכחי כפי שהוצג בפני הוועדות הרפואיות.
    ניתן לפנות שוב לביטוח הלאומי על מנת שיעריך מחדש את אחוזי הנכות שלך, מומלץ לבצע זאת לאחר בירור הצעדים הנדרשים לשיפור שיעור הזכאות שלך והיערכות מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הטבות מס לפי אחוזי נכות
    דן
    04/08/2024

שלום
    קיבלתי מעל 60 אחוזי נכות מוועדה רפואית של ביטוח לאומי. האם צריך לעדכן את מס הכנסה בזה (עובד בעבודה רגילה)) או שזה חסר משמעות?

לקביעת תור
    סגירה
    הטבות מס לפי אחוזי נכות

הוספת תגובה

תמונה

• אחוזים לצורך הטבות מס

שמאי שזירי
    25/08/2024

מניסיוננו, פטור ממס הכנסה ניתן למי שנקבעו לו לפחות 90% נכות משוקללת לצמיתות או לתקופה זמנית של מינימום 185 ימים. בנוסף, מי שנקבעו לו 75% נכות ומעלה, יכול להיות זכאי להקלות מס בקופות גמל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• נכות כללית שר"מ
    אריאלה
    24/08/2024

הגשתי החמרה על נכות כללית, נשארו אותם אחוזים 67 רפואי ו 65 אי כושר, ובפרוטוקול שמצי לב שכתבו 67 רפואי ו 61 אחוזים לשר"מ צמיתה מיום 27.4 ולא נשלח לי שום דבר באתר מלבד הפרוטוקול, למה הכוונה בסעיף הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    נכות כללית שר"מ

הוספת תגובה

תמונה

• תוצאות החלטה

שמאי שזירי
    25/08/2024

בהתבסס על ניסיוננו, המשמעות היא שמתוך ה-67 אחוזי נכות שנקבעו לך, 61 נחשבים לצורך שר"מ. קצבת שר"מ (שירותים מיוחדים) מיועדת לאנשים הזקוקים לעזרה בביצוע פעולות יום יומיות. מעבר לכך, ממליצים לבחון האם 65 אי כושר שנקבעו לך תואמים את מצבך הרפואי והתפקודי, ובהתאם לכך לשקול המשך פעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קבלת קצבת שירותים מיוחדים
    עמית
    16/07/2024

יש לי 76 אחוז נכות מביטוח לאומי. האם זה מקנה אוטומטית קבלת קצבת שרותים מיוחדים ?

הוספת תגובה

תמונה

• קצבת שירותים מיוחדים

שמאי שזירי
    30/07/2024

קצבת שירותים מיוחדים מיועדת לאנשים הזקוקים לעזרה רבה של אדם אחר בביצוע פעולות כגון: הלבשה, אכילה, רחצה, ניידות בבית והיגיינה אישית, או לאנשים הזקוקים להשגחה.
    בנוסף,
    אחד התנאים לקצבה הוא אחוזי נכות.
    מי שמקבל קצבת נכות כללית יכול להיות זכאי לקצבה אם קבעו לו 60% נכות רפואית משוקללת או 40% נכות (כאשר אחד מסעיפי הליקוי הוא לפחות 25% לפחות)
    מי שאינו מקבל לקצבת נכות יכול להיות זכאי לקצבה אם נקבעו לו 75% נכות רפואית משוקללת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• הגשת בקשה לקצבת סיעוד
    דניאל
    06/06/2024

לכבו:ד עו"ד
    שלום רב - תודה על הפורום
    אמא שלי בת 78 אלמנה גרה לבד אחרי הליך לביצוע קוצב ואחרי הליך ניתוח TAVi להחלפת מסתם. מתמודדת עם קשיים, נוטלת תרופות וקשיי נשימה.

אמא שלי בשלבי מילוי בקשה לקצבת סיעוד והיא בוחרת במקום סל שרותי סיעוד. קצבה מלאה בכסף

ברשותה יש את כל המסמכים הרפואיים העדכניים

1. האם הליך הבקשה מסורבל ויש להערך אליו בעזרת עו"ד ?

2.האם נכון לציין שרצונה קצבה מלאה בכסף או שהמל"ל מצידו מחליט וקובע ?

3. אמא שלי היתה רוצה להפקיד הק' סיעוד בחשבון הנכדה שמתחילה לימודים זה אפשרי או שחייב להכנס תחילה ישירות לחשבונה של אמא שלי ?

4.מבקש במידת האפשר לקבל טיפים לקראת הגשת הבקשה לקצבת סיעוד ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    הגשת בקשה לקצבת סיעוד

הוספת תגובה

תמונה

• אזרח וותיק ונכות
    אביאל
    30/05/2024

שלום וברכה למכובדת

הינני אזרח וותיק כבן 68 רווק גר בגפי ונכות 100 אחוז קבוע מקבל להיום 4175 ש"ח
    בביטוח לאומי אני רשום כ:
    "קצבת אזרח ותיק מלאה בתוספת ותק בשיעור של 50%.

בנוסף משולמות לך התוספות הבאות:

* השלמה לשיעור קצבת הנכות."

השבוע קראתי באינטרנט שאני זכאי לסכום 4290 ש"ח הלא כן?

תודה רבה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    אזרח וותיק ונכות

הוספת תגובה

תמונה

• פסיכיאטר מומלץ לוועדה בביטוח לאומי
    אלה
    01/05/2024

שלום רב, סובלת מפוסט טראומה קשה, הגעתי לוועדה מצויידת בכל האישורים המתאימים אך לא הכירו בכך ונתנו לי 20 % שלא מסייעים בכלום.

אני רוצה לערער, האם יש פסיכיאטרים אשר מקובלים על ביטוח לאומי ? הבנתי שלא מתייחסים אותו הדבר לכל אחד ורק כאלו שמקובלים "נספרים" היכן יש מידע בנושא?

למי עלי לפנות שוב על מנת שיתייחסו למצבי??

קשה להבין את דרישות ביטוח לאומי

הוספת תגובה

תמונה

• אחוזי נכות טראומה

שמאי שזירי
    09/05/2024

מהניסיון שלנו, אחוזי הנכות נקבעים בהתאם להתרשמות מהמסמכים הרפואיים שהגשת, וכן לפי התרשמותה של הועדה הרפואית. אנו ממליצים ראשית כל לבחון ביחד עם אנשי מקצוע מה גובה אחוזי הנכות שניתן לצפות להגיע אליהם במצבך, ובהתאם לכך להציג תיעוד רפואי התומך בכך. לשם כך יש לראות את התיק הרפואי ולקבל פרטים נוספים. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מילוי טופס לא נכון
    אמילי
    21/01/2024

שלום נפגעתי בתאונת עבודה בנפילה על הגב והצוואר לא היו ממצאים בצילומים הודעתי למעסיק קיבלתי טופס 250 והיתי במיון . לאחר שבועיים הופיעו אצלי כאבים בגוף אובחנתי בפיברומיאלגיה עי ראומוטולוג ורופא כאב בכל הטפסים שבידי רשום תאונת עבודה אבל מילאתי טופס תביעה לנכות כללית במקום לנפגעי עבודה בבטוח לאומי היתה לי וועדה רפואית שקבעה 30 אחוז לצמיתות עם דרגת קושי בינונית אבל זה לא מזכה בקצבה לאחר שהכרתי בטעות שמילאתי טופס לא נכון מילאתי שוב מחדש טופס נפגעי עבודה עם כל המסמכים . השאלה מה יהיה עכשיו אם ביטוח לאומי ישלח אותי לוועדה שוב ומה יהיה עם ה30 אחוז שכבר קבעו לי בנכות כללית האם יש סיכוי שיכירו בפגיעה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מילוי טופס לא נכון

הוספת תגובה

תמונה

• הריון בסיכון ביטוח לאומי
    חסוי
    21/01/2024

היי

רציתי לדעת האם יש זכויות מבטיוח לאומי באישה בהריון בסיכון - שמירת הריון לאישה שלא עבדה מעל חצי שנה עקב המקרה

והתפטרה מהצד שלה ולא ע"י המעסיק חוץ מדמיי אבטלה

קצבה או משהו בסגנון - אפילו לא מביטוח לאומי אלה מגופים אחרים

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון בסיכון ביטוח לאומי

הוספת תגובה

תמונה

• שעות נוספות במצב אי כושר
    ירון
    08/01/2024

שלום
    בחצי שנה האחרונה אני באובדן כושר חלקי - 6 שעות עבודה ומקבל קצבה מקרן הפנסיה. לאחרונה אני לא מספיק את העבודה ולכן נשאר כחצי שעה נוספת ליום עליה אני מקבל שכר שעות נוספות. האם הדבר יכול לפגוע בקצבה שאני מקבל מקרן הפנסיה? האם מותר לי לעבוד שעות נוספות מעבר ל 6 שעות עבודה שקבע רופא תעסוקתי?

לקביעת תור
    סגירה
    שעות נוספות במצב אי כושר

הוספת תגובה

תמונה