מתח כרוני מזה כ-25 שנה

• מתח כרוני מזה כ-25 שנה
    יובל
    16/10/2020

שלום ד"ר,

רק עכשיו גיליתי את הפורום שלך ואין הרבה פורומים ברמה הזאת. יישר כוח!

כיום אני כבן 40 ללא כל מחלה אך מגיל 14 בערך אני סובל ממה שאני מגדיר "מתח כרוני" שמתבטא במתח שרירים, קוצר נשימה נוראי ואפס יכולת לישון.

במהלך השנים הייתי באופן פרטי וציבורי אצל מיטב הפסיכיאטרים שנתנו לי ראשי תיבות שונים מה- DSM בעיקר מתחום החרדה (אני לא פוחד מכלום כולל מהמוות) והדיכאון (אני בהחלט לא שמח לסבול).

במהלך השנים טופלתי באדיקות בכ- 20 תרופות שונות שלא הועילו. ברצוני להוסיף פרט מעניין, שאפילו בנזודיאזפינים במינונים מקסימלים כמעט שלא השפיעו. למותר לציין שניסתי גם טיפולים פסיכולוגים ואלטרנביטיים מכל הזרמים והשיטות.

האם יש סיכוי שקנאביס יעזור (ברמה הביורוקרטית אחד הראשי התיבות שהוענקו לי בעבר היה PTSD אך אני אדם בוגר ומתעקש שהבעיה שיש לי היא "מתח כרוני" כפי שהסברתי לעייל)? אם קנאביס לא מומלץ אולי במקרה אתה יכול להמליץ על טיפול/מטפל בבעיה מהסוג הנ"ל? נדמה שהתרופות הקיימות מטפלות בבעיות מנטליות מה- DSM ופחות ממה שאני בפועל סובל.

בתודה מראש,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתח כרוני מזה כ-25 שנה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנביס ומתח

ד``ר בן עמית
    22/10/2020

שלום,
    תודה רבה על המילים החמות! מחזק את ידי בהחלט.
    מה שאתה מתאר הוא מורכב, ואין לו "תרופה" או פתרון פשוט. יש המון טכניקות, שעיקרן הוא פסיכותרפיה, לסוגיה. אם רוצה לבוא לאבחון יותר מעמיק - בשמחה רבה.
    תודה
    ד"ר עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו