תרופות סבתא: נדודי שינה ונחירות

לאנשים שסובלים מנדודי שינה מומלץ להימנע מקפאין החל מהשעה שתיים בצהריים, רצוי לאכול בערב ארוחה קלה ולסגל שעות שינה קבועות ללא שנת צהריים
נדודי שינה עלולים לנבוע ממצבי לחץ, מתח, דאגת יתר, והרגלי אכילה ושתייה לא טובים. מחסור בשעות שינה גורם לתסכול, עצבנות ודיכאון, ומתבטא גם בירידה בתפקוד מערכת החיסון. לעתים נדודי שינה נגרמים כתוצאה ממצב בריאותי לקוי, ובשל תופעות לוואי של תרופות או שינויים הורמונליים, לכן רצוי לפנות אל רופא ולברר מה מקור הבעיה.

לשתות קפה רק עד הצהריים

לאנשים שסובלים מנדודי שינה מומלץ להימנע מקפאין החל מהשעה שתיים בצהריים. הקפאין מעלה את קצב הלב ולחץ הדם, מעורר את המוח וגורם לחוסר שקט. הקפאין מצוי לא רק בקפה אלא גם בקולה, תה, שוקולד ותרופות מסוימות. כמו כן, עדיף להימנע משתיית אלכוהול לפני השינה, האלכוהול גורם לרגיעה מסוימת, אך הוא עלול לגרום באמצע הלילה ליקיצה פתאומית ובלתי נעימה.

ארוחת ערב קלה ומזינה

עדיף להימנע מארוחה כבדה, אשר גורמת למערכת העיכול לעבוד בפרך. מומלץ לשלב בארוחת ערב פחמימות מורכבות ומעט חלב, ולאכול ארוחות קלות כמו יוגורט עם גרנולה, פסטה עם גבינה, טוסט עם גבינה לבנה, או דייסת שיבולת שועל עם חלב.

לפני השינה כדאי לשתות חליטת קמומיל המסייעת בשיכוך הדאגות והחרדות, או כוס חלב פושר המקל על ההירדמות. בנוסף אפשר לעסות בעדינות את כף הרגל, באמצעות קרם שמנוני בתנועות סיבוביות במגמת השעון, במשך כרבע רבע. אמבטיה חמה לפני השינה מרגיעה את הגוף והנפש ונחשבת כמחוללת פלאים לבעיית נדודי השינה.

לוותר על שנת צהריים

רצוי להקפיד על שעת שינה ושעת יקיצה קבועות, גם בסופי שבוע ובחופשים, ועדיף להימנע משנת צהריים. בנוסף ניתן להכין רסק המסייע לשינה עמוקה, המורכב מחמישה גזרים, סלק, תרד, שני עלים של שן הארי ושני פרחי ברוקולי.

אפשר להכין כרית שתעזור לישון טוב יותר ולהתעורר רעננים. לשם כך יש להניח בתוך הציפית לואיזה, נענע, רוזמרין, פרחי ורדים ולוונדר. אפשר גם לטפטף על הכרית מעט טיפות משמנים טבעיים של לוונדר, לימונית וורדים.

תרופות ביתיות למניעת נחירות

רוב הנחירות הן תוצאה של הפרעה במעבר האוויר בדרכי הנשימה וגודש בחלל האף. אחת הדרכים היעילות ביותר למניעת נחירות היא לשמור על דרכי נשימה פתוחות. לשם כך ניתן להכין תרסיס אף מחומרים טבעיים.
התרסיס מורכב מרבע כפית מלח שולחן וחצי כוס מים מורתחים. יש להמתין שהמים המורתחים יתקררו, ולערבב לתוכם את המלח עד שהוא נמס לגמרי ולהכניס לתוך בקבוקון נקי עם טפטפת. לפני השינה יש לטפטף שתי טיפות לכל נחיר.

דרך נוספת המסייעת לפתוח את דרכי האוויר היא נשימת אדים של מים עם חומץ תפוחים. יש להרתיח מים בסיר ולהוסיף חומץ תפוחים. לפני השינה יש לנשום את האדים היוצאים מהסיר. בדרך זו ניתן לפתוח את דרכי האוויר ולמנוע את הנחירות.

שמן אקליפטוס יעיל להמסת הגודש באף, והוא מאפשר לשמור על דרכי אוויר פנויות ופתוחות ולהקל על הנחירות. ניתן להוסיף שתי כפיות עלי אקליפטוס לכוס מים רותחים, לסנן ולשתות.

התנוחה הטובה לשינה ללא נחירות היא על הצד. אחת הדרכים היעילות למנוע את הנחירות היא לתפור כדור טניס אל גב הפיג'מה, כך שלא ניתן יהיה לישון על הגב, אלא על הצד או על הבטן, דבר שמקל באופן משמעותי על הנחירות.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר

המומחים שלנו בתחום:

 טובי פלד
גזית 4  גבעתיים